uzi Napisano 11 stycznia 2010 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2010 Witam,proszę o propozycje zestwu audio do 3500zł w skład którego miało by wejść :- amplituner- odtwarzacz cd- kolumnyZestwa używany będzie w 50% jako dodatkowe nagłośnienie do tv, w 30% do słuchania radia, w 20% do płyt cd.zestaw używany w pom o pow. ok 45m2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slowhand Napisano 12 stycznia 2010 Udostępnij Napisano 12 stycznia 2010 jesli ma byc nowe to moja propozycja :wzmhttp://audio.com.pl/testy/nad-c315bee:2cd : nie mam zdania, ale moze byc ten sam co w tescie, choc sam bym kupil cos uzywanego, tanszego.= ok 1250 + 1150 = 2400zl+ kolumny mission m33i, ktore posiadam, a ktorych sluchalem 3 dni temu z tym zestawem wzm cd.ok 900-1000zlchoc 45m2 moze byc wyzwaniem dla basu...= 3300-3400zlwiec zostaje jakies 200zl na uzywany tuner.Maciej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzi Napisano 12 stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 12 stycznia 2010 MaciejDziekuję za zainteresowanie tematemNie jestem specjalistą w temacie więc proszę o potwierdzenie (lub wyprowadzenie mnie z błędu)czy w przyszłości mogę wykorzystać wzmacniacz jako centrum audio video (dołożenie głośników)?Zależy mi aby w zestwie by tuner czy podobny zestaw ale oparty na NAD c720 równie dobrze sprwadzi się w tych warunkach?Co prawda Zestaw przekroczy zakładaną przeze mnie kwote ale warto się nad tym zastanowić (c720 -2400+ c515 - 1150+ kolumny 1000 = 4500)Co mogłoby być alternatywą dla wspomnianego zestawu przy założeniu że w zestawie jest tuner, i w przyszłości mogę dołożyć dodatkowe elementy nagłośnienia (zsetaw 5.1) i cenie bliżej 3500zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slowhand Napisano 13 stycznia 2010 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2010 hej,mam zasade, ze nie wypowiadam sie o sprzecie, ktorego nie slyszalem (nie porownywalem itp).Wiec nie pomoge ci w kwestii c720.Wzmacniacz 315ee nie wykorzystasz jako centrum audio wideo, gdyz jest to wzmacniacz 2 kanalowy (stereo)z tego co widze na zdjeciach C720 - rowniez, z tym, ze ma tuner.raczej istnieje opinia, ze lepiej kupic osobno sprzet do stereo, a osobno do 5.1no chyba, ze masz bardzo duzy budzet, wtedy da rade kupic sprzet do 5.1, krory zagra dobrze w stereo.Moje zdanie co do amplitunerow jest takie, ze lepiej kupic osobno wzmacniacz i osobno tuner (ze wzgledu na cene i jakosci dzwieku wzmacniacza tez)Starszy tuner / uzywany, za mniejsze pieniadze bedzie gral rownie dobrze (a raczej slabo, gdyz ogolnie jakosc radia jest dosc slaba w porownaniu do CD).Tak wiec wydawanie o wiele wiekszej kaski na amplitunera wydaje sie byc nielogiczne.ja polecalbym nadal : wzmak, tuner, kolumny, gdzie tuner kupilbym uzywany (to sie nie zuzuwa....nie psuje na ogol), a zaoszczedzisz na kable Maciej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzi Napisano 15 stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 15 stycznia 2010 Witam,zapomniałem dodać że nad wszystkim czuwa mój nadinspektor który ocenia głównie warunki wizualne sprzętu, jak również zdecydowanie nakłada warunek że sprzęt ma być nowy.myślę że przykonam ją do zestawu stero ale w skład zestawu konieczni wchodzić musi odtwarzacz cd, wzmacniacz oraz tuner (ewntualnie amplituner stereo) oraz kolumny podłogowe.Załaczam rysunek przedstawiający kształt pomieszczenia ( salon połaczony z aneksem kuchennym) oraz chyba jedyne możliwe ustawienie kolumn (litery A).łączny koszt zestawu ok 3500 - 4000. Zestaw który przedstawiłeś p dodaniu tunera NEd kosztowałby ok 4500.Czy zaproponowane nagłośnienie wystarczy do tej powierzchni ( salon ok 40 + 10 m2 aneks kuchenny)?Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slowhand Napisano 15 stycznia 2010 Udostępnij Napisano 15 stycznia 2010 mysle, ze 40m2 + jeszcze 10m2 dodatkowej przestrzenito za duzo, jak na missiony m33i, tzn. nie ze wzgledu na glosnosc...lecz jest mozliwe, ze nie bedziesz zadowolony z ilosci basu.Ale ta powierzchnia, ktora chcesz zapelnic dzwiekiem i budzet jaki maszmoze nie byc do pogodzenia.Trzeba bedzie gdzies pojsc na kompromis.ostatnio porownywalem missiony m33i z wiekszymi m34i (ktore zagraly gorzej), i z Kef C7.I te ostatnie napewno lepiej sie sprawdza na wiekszej powierzchni niz m33i.Lecz sa drosze i kupno przekroczy twoj budzet.No chyba, ze zrezygnujesz z tunera Nada (do kompletu, czy amplitunera) na rzecz uzywki, ktoraprzejdzie przez visual quality check (zony/dziewczyny ) i dasz rade utargowac duuuuzy rabat na kolumny.w tym ostatnim moglbym pomoc (jakby co to na PW)Maciej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 15 stycznia 2010 Udostępnij Napisano 15 stycznia 2010 Yamaha rx 797 1300 PLNYamaha cdx 497 900 PLNMission M35i 1700 PLNHK 3490 1900 PLN albo 3390 1500 PLNHK HD 980 1200 PLNTonsil Siesta 1500Z tym że tutaj mały rabacik by się przydał Generalnie jechać i posłuchać M Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 15 stycznia 2010 Udostępnij Napisano 15 stycznia 2010 Jeśli chodzi o elektronikę to byłbym za Harmanem, 3490 ma dużą moc, więc spokonie obsłuży twoje pomieszczenie. Pozostaje kwestia kolumn, Siesty nie wydolą to małe kolumny, ty potrzebujesz czegoś dużego, może JAMO S718??? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzi Napisano 15 stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 15 stycznia 2010 Jak wyczytałem w opisie kolumn Jamo S718 to mają one trójdrożne basy co chyba nie sprawdzi się przy moim ustawieniu kolumn (miejsca A na załączonym rysunku) które stoję przy ścianie i bokiem przy szafce.Niestety inne ustawienie głośników nie wchodzi w grę. Chyba że ewentualne powieszenie jakiś kolumn na tej ścianie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 15 stycznia 2010 Udostępnij Napisano 15 stycznia 2010 Jak bas dasz w stronę ściany, a nie w stronę szafki to powinno grać ok. Naprawdę masz bardzo duże pomieszczenie, więc nie ma co na basie za bardzo oszczędzać.Te JAMO poza tym dałem jako przykład to nie są idealne kolumny, ale pasują do twojego pomieszczenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts