Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam,
męczę się strasznie, bo planuje kupić pierwsze stereo, głowa już mnie boli od szukania i czytania icon_smile.gif. Planuję przeznaczyć na zestaw około 6000 zł, ostatnio pomyślałem o czymś takim:
Marantz PM7003+CD5003+ST6003+Kolumny KEF C7 lub Dali Concept 6. Co o tym sądzicie? Proszę napiszcie co Wy byście wybrali.

Słucham właściwie każdej muzyki, lubię dynamikę i mocny, ale nie przesadzony bass. Głównie będę słuchał rocka i popu, ale czasami coś ala techno też się trafi.

Pozdrawiam i dzięki za wyrozumiałość. Pewnie sami mieliście podobne dylematy, także pewnie rozumiecie icon_smile.gif
Napisano
C7 bym z tego zestawu wyrzucił. A dodał Missiony M35/M34. Elektronika może od HK : HK3490 , do tego CD HD980 i Missionki. Na brak basu nie powinieneś narzekać icon_smile.gif . Możesz też posłuchać HK z MA RX6. W sumie nie napisałeś jaki duży masz pokój, to też pomaga w doborze kolumn.

M
Napisano
Witam,

Cytat

W sumie nie napisałeś jaki duży masz pokój, to też pomaga w doborze kolumn.

Pomieszczenie jest takie:

DSC01446.jpg

Kolumny będą stały w miejsce znaku X.

Wstępnie pisałem o KEF C7 albo Dali Concept 6 bo potrzebuję kolumn w bass reflexem z przodu.

A co sądzicie o kolumnach Yamaha NS-8900?

Pozdrawiam
Napisano
Cytat

C7 bym z tego zestawu wyrzucił. A dodał Missiony M35/M34.

hej
czy masz na mysli M35/34 czy moze M35i/M34i

jesli te z "i" na koncu, to mam swieze porownanie z Kefem.

3 dni temu porownywalem missiony m33i/ m34i / kef C7 na tym samym CD i wzmacniaczu, dokladnie na tym
http://audio.com.pl/testy/nad-c315bee:2

czyli amp NAD C315BEE i CD NAD C515BEE

Sam jestem posiadzaczem m33i, a sprzet kupowalismy dla kolegi.
Rozpoczelismy od m33i, gdyz te ja i kolega znamy, pozniej poszla zmiana na m34i a pozniej Kefy...

Zaskoczeniem bylo (choc rowniez kolega - sprzedawca o tym wspominal wczesniej) ze m34i nie zagraly lepiej niz m33i.
Czyli model wyzej, drozszy...z dodatkowym glosnikiem, zagral: fakt - z ciut wiekszym basem, ale z mniejsza dynamika, ospale.

A Kef C7 zagraly podobnym brzmieniem co m33i, czyli dynamicznie, moze nawet ciut bardziej "krystalicznie", i co najbardziej sie rzucalo na uszy -> z wiekszym i bardziej miekkim basem nawet na malych glosnosciach.

dlatego kolega wybral Kefy C7, choc sa sporo drozsze...

Mi sie te kolumny bardzo spodobaly. A bylem dosc uprzedzony, gdyz wczesniej, gdy wybieralem kolumny dla siebie, sluchalem Kef C5 w starciu z missionami m33i... i kefy polegly....

Maciej