liber Napisano 12 stycznia 2010 Napisano 12 stycznia 2010 Witam,męczę się strasznie, bo planuje kupić pierwsze stereo, głowa już mnie boli od szukania i czytania . Planuję przeznaczyć na zestaw około 6000 zł, ostatnio pomyślałem o czymś takim:Marantz PM7003+CD5003+ST6003+Kolumny KEF C7 lub Dali Concept 6. Co o tym sądzicie? Proszę napiszcie co Wy byście wybrali.Słucham właściwie każdej muzyki, lubię dynamikę i mocny, ale nie przesadzony bass. Głównie będę słuchał rocka i popu, ale czasami coś ala techno też się trafi.Pozdrawiam i dzięki za wyrozumiałość. Pewnie sami mieliście podobne dylematy, także pewnie rozumiecie Odpisz, cytując
dedek Napisano 12 stycznia 2010 Napisano 12 stycznia 2010 Witam! Zaglądnij na wątek "wasze systemy" - prawie każdy forumowicz opisuje i pokazuje zdjęciowo swój system. http://forum.audio.com.pl/index.php?showtopic=1236 Odpisz, cytując
mkk Napisano 12 stycznia 2010 Napisano 12 stycznia 2010 C7 bym z tego zestawu wyrzucił. A dodał Missiony M35/M34. Elektronika może od HK : HK3490 , do tego CD HD980 i Missionki. Na brak basu nie powinieneś narzekać . Możesz też posłuchać HK z MA RX6. W sumie nie napisałeś jaki duży masz pokój, to też pomaga w doborze kolumn.M Odpisz, cytując
liber Napisano 12 stycznia 2010 Autor Napisano 12 stycznia 2010 Witam, Cytat W sumie nie napisałeś jaki duży masz pokój, to też pomaga w doborze kolumn. Pomieszczenie jest takie: Kolumny będą stały w miejsce znaku X.Wstępnie pisałem o KEF C7 albo Dali Concept 6 bo potrzebuję kolumn w bass reflexem z przodu.A co sądzicie o kolumnach Yamaha NS-8900?Pozdrawiam Odpisz, cytując
slowhand Napisano 12 stycznia 2010 Napisano 12 stycznia 2010 Cytat C7 bym z tego zestawu wyrzucił. A dodał Missiony M35/M34. hejczy masz na mysli M35/34 czy moze M35i/M34ijesli te z "i" na koncu, to mam swieze porownanie z Kefem.3 dni temu porownywalem missiony m33i/ m34i / kef C7 na tym samym CD i wzmacniaczu, dokladnie na tymhttp://audio.com.pl/testy/nad-c315bee:2czyli amp NAD C315BEE i CD NAD C515BEESam jestem posiadzaczem m33i, a sprzet kupowalismy dla kolegi.Rozpoczelismy od m33i, gdyz te ja i kolega znamy, pozniej poszla zmiana na m34i a pozniej Kefy...Zaskoczeniem bylo (choc rowniez kolega - sprzedawca o tym wspominal wczesniej) ze m34i nie zagraly lepiej niz m33i.Czyli model wyzej, drozszy...z dodatkowym glosnikiem, zagral: fakt - z ciut wiekszym basem, ale z mniejsza dynamika, ospale.A Kef C7 zagraly podobnym brzmieniem co m33i, czyli dynamicznie, moze nawet ciut bardziej "krystalicznie", i co najbardziej sie rzucalo na uszy -> z wiekszym i bardziej miekkim basem nawet na malych glosnosciach.dlatego kolega wybral Kefy C7, choc sa sporo drozsze... Mi sie te kolumny bardzo spodobaly. A bylem dosc uprzedzony, gdyz wczesniej, gdy wybieralem kolumny dla siebie, sluchalem Kef C5 w starciu z missionami m33i... i kefy polegly....Maciej Odpisz, cytując
Recommended Posts