Klobuk77 Napisano 23 stycznia 2010 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2010 Witajcie.Od czasów gdy byłem jeszcze małym dzieckiem marzyłem o gramofonie Technics'a. Wraz z dorastaniem marzenie ewoluowało i dziś moim marzeniem jest posiadanie najlepszego (nie dj-skiego) modelu Technics'a na świecie. Zdaję sobie sprawę że Technics nie jest uważany za najlepsza markę audiofilską ale marzenia należy spełniać, I tu pojawia sie problem...Na chwilę obecną posiadam gramofon Technics SL-1700 i jestem z niego bardzo zadowolony ale to niespełnione marzenie nie daje mi spokoju.Od kilku godzin wertuję internet i próbuję znaleźć jakiś ranking gramofonów mojej ulubionej marki ale na próżno, cała masa śmieci oraz stron z technicsami dla dj-ów itd...Być może nieumiejętnie szukam ale próbowałem również na angielskojęzycznych stronach i nic rzeczowego nie znalazłem.Wierze że znajduję się we własciwym miejscu aby znaleźć odpowiedż na nurtujące mnie pytanie:Jaki jest najlepszy (nie dj-ski) gramofon Technics na świecie?Oczywiscie zdaję sobie sprawę że zdania często są subiektywne i pewnie wiele osób ma różne spojrzenia na ten temat ale chętnie wysłucham wszystkich opini.A być może ktos zna jakieś linki do interesujacego mnie rankingu?Wybaczcie brak wiedzy w temacie ale o ile w kwestiach muzyki i płyt winylowych czuję się swobodnie to w kwestiach sprzętu jestem amatorem który pragnie pogłębiać swoja wiedzę.Z góry dzięki za pomoc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 23 stycznia 2010 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2010 Nie ma za bardzo rozeznania, ale z tego co udało mi się znaleźć to do miana najlepszego z Technicsów może kandydować SL-5300. Obawiam się jednak, że jego kupno będzie graniczyło z cudem. Ewentualnie jest jeszcze o półkę niższy, ale trochę świeższy SL-3310, który jest nawet obecnie na allegro.Zaznaczam, że te informacje są tylko z internetowego research'u nie słuchałem tych drapaków. Jednak może ci w czymś to pomoże.PS: Dorzucam link do ciekawej stronki link Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klobuk77 Napisano 24 stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 24 stycznia 2010 Dzięki Serdeczne za podpowiedzi teraz wiem więcej w jakim kierunku szukać.Link równiez idealny dla mnie i przede mną kilka godzin przeglądania zawartych tam treści.Jeżeli ktoś jeszcze ma sugestie co do najlepszego gramofonu Technics czekam na kolejne wskazówki.Być może ktoś słuchał w/w gramofonów?Dam znać co się dowiem w najbliższym czasie...Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 27 stycznia 2010 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2010 Kiedyś w dawnych czasach automaty Technicsa byly chyba dość dobrymi produktami...dużo o nich słyszalem dobrego. Inna sprawa może słyszałem..ponieważ swego czasu Technics był na dobrym poziomie produktowym...i był bardzo popularny.Gramofonów jest wszedzie dużo, zresztą w obecnych czasach widać mały zwrot w tej dziedzinie..jak by nie było...Czyli jest szansa na gramofon jak najbardziej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndrzejK Napisano 10 marca 2010 Udostępnij Napisano 10 marca 2010 Technics SL-1000 ale w wersji Mk2 oraz Mk3W tych wersjach stosowano standardowo najlepsze firmowe ramiona Technicsa czyli EPA-100 To moim zdaniem właśnie najlepszy gramofon Technicsa, ze względu na ramięReszta też moim zdaniem to najlepsze w technice Direct Drive co miał Technics w tej materii do zaoferowania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo1964 Napisano 23 marca 2010 Udostępnij Napisano 23 marca 2010 Mam SL-QD33 (direct drive). Moim zdaniem bardzo udany gramofon. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts