slawek72 Napisano 31 stycznia 2010 Napisano 31 stycznia 2010 Witam wszystkich forumowiczow, jestem tu nowy na forum,choc stronke znam od dawna. Chcialbym poskladac sobie mozliwie przyzwoity uniwersalny zestawik do kina i odsluchu muzyki,zastanawiam sie nad amplitunerem Yamaha RX-V3800 albo Denon AVR-3808, choc Marantz SR 7002 tez wyglada przyzwoicie, bynajmniej dlla takiego kogos jak ja kto "wie ze gdzies dzwonia, tylko nie wie w jakim kosciele" . Do tego chcialbym dobrac jakis "przyzwoity" odtwarzacz DVD ktory "poradzi sobie takze z odtwarzaniem muzyki(choc powoli zaczynam zastanawiac sie na odtwarzaczem Blue-ray). Generalnie to nie wiem jaka droga bedzie lepsza czy kupic porzadny odtwarzacz DVD ktory da rade w kinie i muzyce, czy lepiej kupic dwa osobne urzadzenia(DVD-CD.P),choc chcialbym uniknac tej drugiej opcji ze wzgledu na koszta. Do tego wszystkiego szukam jakiegos ciekawego zestawu glosnikow, powiem tylko ze kiedys bylem fanem B&W,Infinity,Cantona, teraz posiadam starsze modele Jamo Classic 8, ktore chyba nie beda zbytnio pasowaly do tego calego zestawu , dlatego chcialbym je zastapic czyms nowym. Ogolnie mysle o zestawie ktory dawal by rade w standarcie THX i oprocz tego mozna by "przejrzyscie" posluchac muzyki. Na ow zestwik planuje wydac ok 15 tys z mozliwa odchylka w gore max do 3 tys, za wszelkie porady bede bardzo wdzieczny, z gory dzieki.Slawek Odpisz, cytując
cooledit Napisano 31 stycznia 2010 Napisano 31 stycznia 2010 Jeśli chodzi o B&W to z czystym sumieniem mogę polecić do Yamahy RX-V 3800 zestaw 5.1: 683 + 685 + HTM61 +ASW 610. Jeśli chodzi o Blue-ray to zakup w okolicy 4000 tyś. jakiegoś Pioneera (BDP-LX71)powinien Cię zadowolić. A tak z ciekawości. Jaka jest powierzchnia pokoju? Odpisz, cytując
slawek72 Napisano 31 stycznia 2010 Autor Napisano 31 stycznia 2010 Wielkie dzieki za szybka odpowiedz, wlasnie przegladalem sobie charakterystyki tego zestawiku B&W- wyglada ciekawie. Teraz chcialbym posluchac jak one brzmia(bynajmniej niektore z nich), najlepiej w zestawieniu z w.w Yamaha-a(tak szczerze to posiadam jeden ze sarszych modeli Yamaha-y, ktora pojdzie do lamusa i jestem bardzo z niej zadowolony), choc chcialbym jeszcze odsluchac tego Denon-a. Zastanawialem sie tez na glosnikami Dynaudio, co o nich sadzicie??P.SPokoj o ktorym mysle ma niecale 50m2,choc zastanawiam sie tez nad przenosinami do ciut mniejszego pomieszczenia Odpisz, cytując
pacio94 Napisano 1 lutego 2010 Napisano 1 lutego 2010 To ja mam dla ciebie takie propozycje:ampyROTEL RSX-1058ONKYO TX-NR906blu-rayDenon DVD-3800BDkolumnyKlipsch Reference RF-82DALI Ikon 7Z tego wszystkiego ja wziąłbym zestaw ROTEL + Denon + DALI. Będzie dynamicznie, ze świetną przestrzenią, ale nie jaskrawo, bas zwarty, ale z siłą. Odnośnie pojedynku DVD vs BR dla mnie zwycięzca jest tylko jeden. Ceny niebieskich krążków spadają, można już za 80zł kupować filmy, a jakość jest nieporównywalna. Odpisz, cytując
Recommended Posts