krisis Napisano 3 lutego 2010 Udostępnij Napisano 3 lutego 2010 Witam.Stoję przed wyborem kupna kolumn frontowych, które będą grały z ampli KD Pioner 516 w pokoju 20m2 i mają służyć 50/50 w KD jak i w stereo.Zastanawiam się nad kolumnami podłogowymi, których cena oscyluje do 1000zł, więcej niestety nie mam Muzykę słucham różną, od Olfilda, Vangelisa, poprzez roka do popu, lubię dynamikę gdzie jest dobry miękki basik i wybijające się wysokie tony (soprany)Moje propozycje:- Koda 702 v2- Jamo 506- Tonsil FenixBrałem jeszcze takie pod uwagę, ale sam nie wiem, firma jest znana ale dużo ludzi odradza te kolumny, chociaż niektórzy polecają je że tan model akurat ładnie gra, a wyglądem przypominają Jamo 606:- Voice Krafe 7830Myślałem jeszcze nad używkami np. Jamo clasic 6.Z góry dziękuję za odpowiedzi.Krzysztof. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 3 lutego 2010 Udostępnij Napisano 3 lutego 2010 Voice Kraft nie jest dobry i raczej sobie go odpusć. Oczywiscie najważniejszą kwestią jest to czy chcesz ostatecznie nowe czy używane kolumny. Z używek za 1000zł to można już cos naprawdę dobrego znaleźć, a nowe to tak jak już wstępnie wybrałes KODA 702, JAMO S506, jesli TONSIL to lepiej model Siesta. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts