villain Napisano 6 lutego 2010 Udostępnij Napisano 6 lutego 2010 Witam wszystkich Przymierzam się do zakupu zestawu stereo prawdopodobnie będzie to: amplituner Denon DRA 700 AE i kolumny Wharfedale np. Diamond 9.5. Moje pytanie dotyczy źródła dźwięku, w związku z tym iż już posiadam proste DVD ( Pioneer DV 393) chciałbym uniknąć kolejnych wydatków na CD. Pytanie czy jakość dzwieku z np powyższego zestawu nie będzie słaba z powodu użycia taniego odtwarzacza DVD zamiast CD? Dodam, iż nie jestem audiofilem i nie dostrzegam drobnych niuansów w brzmieniu poszczególnych ampli, czy kolumn. Chodzi mi tylko o uniknięcie ewentualnej sytuacji że wydam ponad 3 tys na powyższy zestaw a dźwięk będzie taki sam jak podrzędnej miniwieży z powodu właśnie DVD. CZy muszę zmienić źródło dźwięku? Z góry dzięki za odp. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 6 lutego 2010 Udostępnij Napisano 6 lutego 2010 Nawet używane Onkyo DX7211 za 150 zł ,będzie lepsze od tego DVD. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandflyer Napisano 7 lutego 2010 Udostępnij Napisano 7 lutego 2010 Ja bym inaczej podszedł do tematu (przejechawszy ponad rok na odtwarzaczu DVD Sony za ok. 350 zł):Zostaw na razie tego Pioneera i zacznij odkładać na "porządny" odtwarzacz CD.Ja generalnie nie mam zaufania do wszelakiego używanego sprzętu z ruchomymi częściami, jeśli nie mam 100% pewności co do jego właściciela.W ciągu np. roku może Ci się uda uskładać na jakiś nowy odtwarzacz z "niezawysokiej" półki, albo na jakąś fajną używkę z pewnego źródła (np. od miłych kolegów i koleżanek tu na forum). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cwaniaczek Napisano 27 lutego 2010 Udostępnij Napisano 27 lutego 2010 Jeśli nie dostrzegasz łatwo różnic w brzmieniu różnych kolumn, to tym bardziej nie przejmuj się odtwarzaczem. Tu różnice są dużo mniej wyraźne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
excel Napisano 16 marca 2010 Udostępnij Napisano 16 marca 2010 kup GRAMOFON, wtedy odczujesz przyjemność przy słuchaniu muzyki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts