daveese Napisano 10 lutego 2010 Udostępnij Napisano 10 lutego 2010 Wiem ze juz bylo kilka takich tematow no ale wbil nam kolejny rok do kalendarza, pojawilo sie kilka nowych modeli glosnikow.W skrocie potrzebuje waszych opinii na temat glosnikow do w cenie hmm moze max 200-300 zlBede glownie sluchal house, prog house, trance, tech trance, zalezy mi na czystym dzwieku i cieplym bassie.Z gory wszystkim dziekuje za odpowiedzi.Zapomnialem dodac ze pokoik mam malutki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 10 lutego 2010 Udostępnij Napisano 10 lutego 2010 To mają być kolumny nowe? Do czego będziesz je podłączał? Ile ma ten pokój - 5, 7, 10...m2? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daveese Napisano 10 lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 10 lutego 2010 pokoj hmm nie wiem dokladnie ale bardzo malutkio wzmacniaczu bede myslal pozniejchodzi mi o cos taniego raczej uzywanegoczekam na propozycje co rozwazyc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilson Napisano 10 lutego 2010 Udostępnij Napisano 10 lutego 2010 Cytat pokoj hmm nie wiem dokladnie ale bardzo malutki Proponuje centymetr w dłoń i zmierzyć pokój, a przynajmniej na oko Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daveese Napisano 11 lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 11 lutego 2010 moze nie do konca sprecyzowalem pytaniechcialbym sie dowiedziec propozycje jakich firm rozwazycpomiary zrobie pozniej xd ale i tak calkiem mozliwe ze sie niedlugo przenioseoczywiscie podlogowe nie wchodza w gre Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daveese Napisano 12 lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 12 lutego 2010 http://allegro.pl/item904687153_kolumny_po..._v_2_2_szt.htmlhttp://allegro.pl/item908661487_magnat_mon..._reki_w_wa.htmlhttp://allegro.pl/item919027647_wyprzedaz_...lor_orzech.htmlmoze zadam jescze inne pytanie na czym poswiecic wiecej uwagi z podanych zestawowKoda ? wydaje sie mi najlepsza, jakie jest wasze zdanie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zukzukzuk Napisano 12 lutego 2010 Udostępnij Napisano 12 lutego 2010 Ma grać? Szukaj używek. Bo te z linków ładnie wyglądają - nie powiem:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daveese Napisano 12 lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 12 lutego 2010 a dokladnie jakich firm ?co polecacie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zukzukzuk Napisano 12 lutego 2010 Udostępnij Napisano 12 lutego 2010 Cóż. Większość wie, że mnie odpowiada dźwięk Infinity, Bang&Olufsen. Jeszcze: Arcus, KLH, Bose oraz parę innych...Jest tego trochę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daveese Napisano 12 lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 12 lutego 2010 z tego co widzie ceny sa dosc porazajace jak dla ucznia ;pmoze cos tanszego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zukzukzuk Napisano 12 lutego 2010 Udostępnij Napisano 12 lutego 2010 Jak to? Przecież chciałeś do 200-300 zł... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Snajk Napisano 12 lutego 2010 Udostępnij Napisano 12 lutego 2010 Używki tych firm da się znaleźć do 200-300zł.Sam ostatnio za 300zł kupiłem B&O . (I też kolega Zukzukzuk mi polecił). Ale Tobie ich nie polecę bo mają brak na dole a jak sam zaznaczyłeś że chcesz mieć fajny basik (nie mówię że te kolumny nie mają wcale ale musiałem go podbić). Dlatego kieruj się w stronę Infinity raczej. Lub może Cervin Vega (przez kilka miesięcy miałem je). I one miały fajny basik. Tyle że te rzadko są na sprzedaż jako używki. Pozdrawiam!Snajk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zukzukzuk Napisano 12 lutego 2010 Udostępnij Napisano 12 lutego 2010 Tak ja piszesz. Tylko to nie jest BRAK, ale brak podkolorowań na basie (podbić), który zwłaszcza początkującym doskwiera:) Ale wystarczy włączyć loudness... (znajomy tak słucha). Jedni włączają - drudzy, po czasie wyłączają... Co do basu jakiego oczekuje Kolega. W małym pokoiku, o ile wiem, nie da się zejść żeby "gniotło klatę", a do tego nie stracić na przejrzystości (i to jeszcze za 300 zł!!!). Powinieneś więc zadecydować: albo MUZYKA i co nieco mało basu (szybki, punktowy, raczej twardy ale nie najniższy), albo "kluchy"... Małe Infinity też stawiają na JAKOŚĆ basu. Aczkolwiek wszystkich nie słuchałem:) Cerwiny z basu są znane. I chyba tylko z tego:)Pozdrawiam! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daveese Napisano 12 lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 12 lutego 2010 dziekuje wszystkim za wypowiedzi bede szuakc czegoszadam jescze jedno pytanienie jestem jakims tam auiofilem ale zawsze stawiam na jakosc wiekszosc nut mam 320 no i to raczej chcialbym pod kapa podpiac a no wiadomo jaka jest karta w komputerzez odtwarzacza dvd takiego do tv bedzie lepiej grac ?dodam ze posiadam tez pare relkow flaca te kody co podalem wyzej moze ktos cos o nich powiedziec ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor Napisano 12 lutego 2010 Udostępnij Napisano 12 lutego 2010 Cytat Cerwiny z basu są znane. I chyba tylko z tego:) Sporadycznie się to zdarza ale ..Zukzuk tu się mylisz ...... kolega Snajk pisał o starych ........... bardzo starych Cervinach (ST-coś tam). Zapewniam Cię, że tam nie tylko bas był dobry. Scena, dynamika w niczym nie ustępuje temu co proponuje chołubiona przez Ciebie "nieskończoność".Wysoce skuteczne, niezbyt wymagające w stosunku do elektroniki, kolumny do grania w trudnych pomieszczeniach, o "radosnym" i dość jasnym charakterze. Bas dość głęboki, barwny ale jednocześnie dość krótki i bez podbarwień ....... - tak mogłaby brzmieć króciutka recenzja tych kolumn.Minus za himeryczność w temacie podstaw - one wymagają solidnych standów - postawione "na regale" czy podłodze grają tak sobie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daveese Napisano 12 lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 12 lutego 2010 http://www.sklep.soundpower.pl/?p=products...amp;sName=ve-5mto juz sam nie wiem czy nowe czy stare nie ma za duzo tego na allegroKLH tez sie mi widza ale trudno jest ich chyba dostac a nawet ceny nie mozna sie doszukac Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Snajk Napisano 12 lutego 2010 Udostępnij Napisano 12 lutego 2010 Cytat kolega Snajk pisał o starych ........... bardzo starych Cervinach (ST-coś tam). AT-8 ...I do 300zł szukaj używek... Nowych przyzwoitych nie kupisz za tę cenę. No i trzeba uzbroić się w cierpliwość (przy okazji można odkładać trochę więcej kasy ) By znaleźć dobre używki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daveese Napisano 12 lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 12 lutego 2010 http://www.oaktreevintage.com/web_photos/S...peakers_web.jpgjezeli to sa te , wygladaja troche starawo ale nie o to tutaj chodzizastanawiam sie jak beda radzic sobie z muzyka nowoczesna ? electro etc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor Napisano 12 lutego 2010 Udostępnij Napisano 12 lutego 2010 Tak to te ..... wygląd starawy ale i one same mają swoje lata ...... (dużo lat) więc nie dziwota jak będą sobie radzić ...... rzecz gustu, ale to dość uniwersalne kolumny więc powinno być dobrze. Chyba, że oczekujesz patetyczności dzwięku - to nie dadzą rady są za małe i za jasne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daveese Napisano 12 lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 12 lutego 2010 patetyczności ?przepraszam ze pytam ale z takim pojeciem sie jescze niezetknalemmozesz troche jasniej ;pz tego co widze trudno bedzie ich dostacaaa i chyab tam jest zawieszenie piankowe ? mniej zywotne ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zukzukzuk Napisano 12 lutego 2010 Udostępnij Napisano 12 lutego 2010 Cytat Cytat Cerwiny z basu są znane. I chyba tylko z tego:) Sporadycznie się to zdarza ale ..Zukzuk tu się mylisz ...... kolega Snajk pisał o starych ........... bardzo starych Cervinach (ST-coś tam). Zapewniam Cię, że tam nie tylko bas był dobry. Scena, dynamika w niczym nie ustępuje temu co proponuje chołubiona przez Ciebie "nieskończoność".Wysoce skuteczne, niezbyt wymagające w stosunku do elektroniki, kolumny do grania w trudnych pomieszczeniach, o "radosnym" i dość jasnym charakterze. Bas dość głęboki, barwny ale jednocześnie dość krótki i bez podbarwień ....... - tak mogłaby brzmieć króciutka recenzja tych kolumn.Minus za himeryczność w temacie podstaw - one wymagają solidnych standów - postawione "na regale" czy podłodze grają tak sobie. Dzięki za sprostowanie:)Myślałem raczej o nowszych "kociołkach" CV. Starych modeli nie słuchałem, więc nie wiem:)Aczkolwiek widzę tu pewną niekonsekwencję. Snejk pisze, że ów model miał "fajny basik" (???), co w kontekście potrzeb autora wątku znaczy miękki i niski (skoro polecił). Ty zaś w ostatnim wpisie twierdzisz, że byłyby: za małe i za jasne. Teraz z kolei napisałeś o basie małych Cerwinów: dość głęboki (???), barwny ale jednocześnie dość krótki i bez podbarwień - pasuje mi jak byk do RS 2000, 3000. A ja tych kolumn nie poleciłbym Koledze, bo bas ma być miękki i niski:)Coś nie pasuje... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daveese Napisano 12 lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 12 lutego 2010 dobrze moze zmienmy troche zalozenia bo widze ze i tak pewnie nie dostane takich sztuk ...niech bass nie bedzie priorytetem ale niech nie odstrasza swoim brakiem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Snajk Napisano 12 lutego 2010 Udostępnij Napisano 12 lutego 2010 Jeśli chodzi o "fachową neonomenklaturę" to u mnie są dość duże braku bo ja dopiero zaczynam się bawić takim sprzętem. A co do sceny itp nie mogłem za bardzo oceniać tych cerwinów bo jeszcze u mnie nie stały na standach gdyż takowych nie posiadam. A fajny basik to fajny basik .... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daveese Napisano 13 lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 13 lutego 2010 z czego widze po YT te nowe CV to masakra no ale nie wiem czy sa tak dokrecone na bassie bo niektore np po wejsciu niskich tonow zupelnie odcinaja wysokie/srednie http://www.youtube.com/watch?v=-UVrwPI3Neg czy to tylko zludzenie aparatu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 13 lutego 2010 Udostępnij Napisano 13 lutego 2010 Oceniasz kolumny na podstawie filmu Takie oglądanie mówi ci tyle co patrzenie na zdjęcie, albo nawet mniej, bo może wprowadzić w błąd.To, że kolumny/słuchawki zmniejszają ilość wysokich/średnich tonów w chwilach uderzeć basu jest spowodowane za słabym wzmacniaczem i niczym innym. dobrym piecykiem takie rzeczy się nie dzieją. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts