Luki85 Napisano 20 lutego 2010 Udostępnij Napisano 20 lutego 2010 Witam. Jestem świeżakiem w tej dziedzinie więc rosze o pomoc.-Jakie jest najlepsze podłączenie odtwarzacza dvd do amplitunera?-Czy da rade podłączyć do amplitunera konsole PS2?Z góry dziękuje za odpowiedzi. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luki85 Napisano 21 lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 21 lutego 2010 Zapomniałem dodać, że mój amplituner to Koda AV-600X, który posiada wej.cyfrowe 2x coax i 2x opt., a wyjście cyfrowe jedno coax. Czy podłączenie dvd przez któreś z nich jest lepsze od zwykłych chinche? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 21 lutego 2010 Udostępnij Napisano 21 lutego 2010 Cytat Zapomniałem dodać, że mój amplituner to Koda AV-600X, który posiada wej.cyfrowe 2x coax i 2x opt., a wyjście cyfrowe jedno coax. Czy podłączenie dvd przez któreś z nich jest lepsze od zwykłych chinche? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 21 lutego 2010 Udostępnij Napisano 21 lutego 2010 Zdecydowanie pełniejszy ,głępszy i dynamiczny dzwięk uzyskasz przez coax. Kabelek powinien wachać się cenowo 10 / 15 % wartości amplitunera. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 21 lutego 2010 Udostępnij Napisano 21 lutego 2010 Podłącz sobie DVD do amplitunera kabelem COAXIAL, a PS2 kabelm OPTICAL. Jeśli chodzi o wideo to zarówno z PSa jak i z DVD najlepsze rezultaty uzyskasz kablem COMPONENT (oczywiście jeśli masz takie wejścia w TV). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luki85 Napisano 21 lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 21 lutego 2010 Wielkie dzięki za odpowiedzi. Tym bardziej że bałem się, że z powodu iż są dość "słabe" zostaną bez odpowiedzi. Nawet nie wiedziałem, że PS2 ma wejście na optical. A jednak ma:) Mam jeszcze dwa pytania. Pierwsze w sprawie której nie rozumiem. Mianowicie czym różnią się w amplitunerze wejścia od wyjść. Np w moim amplitunerze pod gramofon jest wejście, a na słuchawki jest wyjście. Czyli pod wejście podłączamy osobny sprzęt, a wyjściem przekazujemy dźwięk lub obraz dalej np do tv?Drugie pytanie to co może być dekoderem zewnętrzym? W amplitunerze mam wejście na zewnętrzny dekoder 6.1.Serdecznie pozdrawiam! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 21 lutego 2010 Udostępnij Napisano 21 lutego 2010 Wyjście jak sama nazwa wskazuje wypuszcza sygnał (wyjścia głośnikowe, słuchawkowe czy do nagrywania), wejście wpuszcza sygnał (wszelakie źródła audio i wideo).Dekoderem zewnętrznym może być DVD, Blu-Ray, komp... praktycznie wszystko. Chodzi o to, w której części toru bity są zmieniane na impuls elektryczny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luki85 Napisano 21 lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 21 lutego 2010 Dzięki. Choć nie ukrywam , że Twoje ostatnie zdanie jest dla mnie nie zrozumiałe. Mimo to dzięki Wam za porady. Kino podłącze tak jak radziliście. Zamierzam też zakupić normalne okablowanie do głośników (myślę o Ultralink) bo na razie używam zwykłych kabli głośnikowych jakich pełno nawet w sklepach elektrycznych... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts