Myszka21 Napisano 4 marca 2010 Napisano 4 marca 2010 Witam, jak w temacie, pomóżcie co wybrać do muzyki techno? Pokój 12-14 m2 czy te zestawy będą wystarczające jak dla kobiety lubiącej czasami głośno posłuchać techno? Odpisz, cytując
muzyczny_gość Napisano 4 marca 2010 Napisano 4 marca 2010 Kwestia pojmowania muzyki oraz wymagań słuchacza Odpisz, cytując
Myszka21 Napisano 4 marca 2010 Autor Napisano 4 marca 2010 A tak bardziej po kobiecemu... który będzie dla mnie lepszy jak sądzisz? Odpisz, cytując
muzyczny_gość Napisano 4 marca 2010 Napisano 4 marca 2010 Proszę mi wieżyć kwestia upodobań muzycznych, Pianocrafty są muzykalnym sprzętem - ale nie oczekuj od monitorków jakiegoś łomotu, wielkiego basu czy coś w tym stylu. Bardzo istotną rolę odgrywa ustawienie monitorków na standach w pokoju, złe ustawienie - powoduje, że zaden zestaw nie zagra jakoś fajnie, wciśniecie ich blisko siebie na komodzie może być błędem - zero basu, kiepska przestrzeń. Kwestia gdzie chcesz je ustawić - piszę to, ponieważ można kupić .. pomyśleć..: wydałam pieniądze.. więc oczekuję ładnego grania - a to nie tak zawsze i do końca .. -> aby nie było, że nie mówiłem.Kwestia finansów i czy chcesz szukać alterntywy czy chcesz mały, nowy uniwersalny zestaw Ps. Monitorki to określenie tych małych głośników od systemu Odpisz, cytując
Myszka21 Napisano 4 marca 2010 Autor Napisano 4 marca 2010 (edytowany) Rozumiem, czyli ile musiałabym wydać na podstawki (może jakieś konkretne propozycje, bo w ogóle się w tym nie łapie) aby te satelitki przyzwoicie zagrały?A jaka propozycja alternatywy? Nie jestem jakąś audiodfilką, oczekuje tylko mocnego brzmienia. Edytowano 16 marca 2010 przez RoRo korzystaj z funkcji "EDYTUJ" by uzupełnić lub poprawić swoją wypowiedź, zamiast tworzyć jeden post pod drugim Odpisz, cytując
muzyczny_gość Napisano 4 marca 2010 Napisano 4 marca 2010 to nie są satelitki (!) - to pełnowymiarowe monitory!!!! Na początku - jeżeli nie masz wymagań co do sprzętu - możesz kupić standy nawet za 200zł z allegro robione przez ludzi na zamówienie - nie jest to szczyt możliwości - ale lepsze takie standy - nic wciśniecie ic nie wiadomo gdzie i nie wiadomo jak!Kwestia finansów oraz zamiłowania - jednemu wystarczy minimum innemu nie - to taki temat rzekaI tylko mnie nie poprawiajcie,że na drewnianych standach monitory nie grają - kwestia finansowa to podstawa.Czy to Twój pierwszy system audio? Odpisz, cytując
muzyczny_gość Napisano 4 marca 2010 Napisano 4 marca 2010 Cytat A jaka propocycja alternatywy? Nie jestem jakąś audiodfilką, oczekuje tylko mocnego brzmienia. to w zasadzie - jak napisałem na początku - to nie jest sprzęt do mocnego grania, tylko do muzycznego oraz jakościowego - nie uzyskasz trzęsących się szyb w pokoju itp itd - kwestia sprecyzowania - co w Twoim przypadku chyba będzie trudne - nie masz nikogo kto ma obojętnie którego Pianocrafta? Odpisz, cytując
Myszka21 Napisano 4 marca 2010 Autor Napisano 4 marca 2010 No pierwszy z tych lepszych:) Wcześniej słuchałam na kinie domowym SONY ale jakość mnie jakoś nie powala.Nie mam nikogo kto ma sprzęt lepszy niż kino domowe rodziców:)Nie potrzebuje aż trzęsących się szyb i wściekłych sąsiadów:) Byle mocno grało w moim pokoju.Lubię po prostu czuć muzykę całym ciałem:) Odpisz, cytując
mikson Napisano 4 marca 2010 Napisano 4 marca 2010 ja proponuję bose companion 3 będzie bas i dynamika , lub piano z subem ale wyjdzie 2x drożej Odpisz, cytując
Myszka21 Napisano 4 marca 2010 Autor Napisano 4 marca 2010 (edytowany) No właśnie myślałam też nad piano z subem, dopłata 550 za sub Yamahy polecany do tego zestawu. Edytowano 4 marca 2010 przez muzyczny_gość cytowanie! proszę używać funkcji 'odpowiedz' Odpisz, cytując
muzyczny_gość Napisano 4 marca 2010 Napisano 4 marca 2010 Pod warunkiem, że da się to ustawić. PS Muzyka to tylko płyty CD czy raczej mp3? Odpisz, cytując
Myszka21 Napisano 4 marca 2010 Autor Napisano 4 marca 2010 (edytowany) Na razie tylko mp3 ale jak zakupię tej klasy sprzęt to zamierzam przerzucać się stopniowo na płyty przynajmniej w 20-30% na początek Edytowano 4 marca 2010 przez muzyczny_gość cytowanie! proszę używać funkcji 'odpowiedz' Odpisz, cytując
mikson Napisano 4 marca 2010 Napisano 4 marca 2010 polecam do tekiej muzyki i mp3 bose companion 3 proponuję posłuchać i moim zdaniem pozostawią pozytywne wrażenie,używki 800 na alledrogo, warte posłuchania Odpisz, cytując
Myszka21 Napisano 4 marca 2010 Autor Napisano 4 marca 2010 (edytowany) Mówisz, że zagrają mocniej i porównywalnie czysto do Pianocraftów? Edytowano 4 marca 2010 przez muzyczny_gość cytowanie! proszę używać funkcji 'odpowiedz' Odpisz, cytując
muzyczny_gość Napisano 4 marca 2010 Napisano 4 marca 2010 to jeszcze zapraszam do poczytania tutaj Odpisz, cytując
mikson Napisano 4 marca 2010 Napisano 4 marca 2010 http://www.audiostereo.pl/forum_wpisy.html...295&p=130#kuser miał sprzęt za ponad 3tys i bose mu się spodobały. Odpisz, cytując
maciek720 Napisano 4 marca 2010 Napisano 4 marca 2010 [ Cześć Myszka 21 ! Stawiałbym na 840 , chociaż by dla tego , że ma dvd , czyli sprzęt uniwersalny . Jak się odbijesz pomyśl o subwooferze i np. 26-32 lcd-ku . Yamaha posiada wzmacniacz 2 X 65w i naprawdę dopracowane monitory . Po za tym , to stereo , a nie dsp jak w HK - 100. Tańsza jest Yamaha E-730 , także niczego jej nie brakuje . Do tego metraża obie spiszą się cudnie . Super zabawy ! Odpisz, cytując
pacio94 Napisano 4 marca 2010 Napisano 4 marca 2010 maciek720Skreślanie Harmana z tego powodu, że ma DSP raczej nie jest rozważne. Jakoś wzmacniacz HK990 także ma dodatki zarezerwowane do tej pory dla KD, a jednak nagrodę EISA i przychylne opinie otrzymał. Mikro system MAS-100 w ostatnim numerze AUDIO został bardzo przychylnie przedstawiony i jest na pewno warty posłuchania. Odpisz, cytując
maciek720 Napisano 4 marca 2010 Napisano 4 marca 2010 [ Jest to pierwsze mini HK , Yamaha ma doświadczenie w tym temacie , jest uniwersalna , bd monitory i jest tańsza o 6 setek . W sam raz na subik + interkonekty + kable głośnikowe . HK jest ciekawym okazem , ale cena dość zaporowa . Moim zdaniem. Szykujmy się do wekend-u ...! Odpisz, cytując
mikson Napisano 5 marca 2010 Napisano 5 marca 2010 piano jest popularne i gra dobrze , jak gra hk i z jego awaryjnością i popularności będzie wiadomo za jakiś czas,jest jeszcze denek f102 i jego następca ciut drożej ale bardziej kulturalnie grający i tańszy m37 fajny maluszek też dobrze grającyale każde z nich w techno a umówmy się że to muzyka bardziej skoncentrowana na skrajach pasm a szczególnie na dolnym będzie grało średnio bez dobrej podstawy basowejjeżeli będzie muzyka z ipoda lub kompa z mp3 strumienie z itunsa to daruj sobie piano i posłuchaj bose companion 3 moim zdaniem będzie to sensowniejszy zakup i lepiej wykorzystasz ich potencjał, mają naprawdę świetnie zestrojony mały woof bez buczenia dynamicznyi małe ale wyraźnie grające satelity oparte na szerokopasmowych głośnikach,jeżeli możesz posłuchaj bose bo to naprawdę fajnie gra i ludzie to kupują jeżeli słuchają z mp3 i to do różnej muzyki, Odpisz, cytując
Arek71 Napisano 5 marca 2010 Napisano 5 marca 2010 W marcowym numerze "Audio" jest test miniwież. Może warto go przeczytać? Wg testu najwięcej basu ma wieża Phillips MCD909, ma też największą moc. Słuchałem jej w MM. Całkiem przyzwoity sprzęt, wizualnie oryginalny, podświetlane lampy, trochę długo się załącza do pracy, trzeba cierpliwie odczekać kilka sekund, ale dźwięk całkiem OK, może się sprawdzić w techno. Koniecznie trzeba samemu sprawdzić, zabrać płytkę lub USB z techno i posłuchać. To może być dobra alternatywa. Poza tym można obejrzeć na niej filmik z DVD, Divix.Wg mnie Harmann Kardon i Yamaha bez suba mogą sobie nie poradzić w techno. Do tego HK jest za drogi. Odpisz, cytując
Myszka21 Napisano 5 marca 2010 Autor Napisano 5 marca 2010 No i stało się kupiłam PianoCrafta 840. Wzięłam pendriva z moją ulubioną muzyką i poszłam do sklepu dla idiotów. Porównałam kilka sprzętów i dzwięk Yamahy był najczystszy i najwyraźniejszy. Kupiłam "bez watu" za 2200, myślę, że to dobra cena. W sumie będzie najbardziej rozwojowy bo w przyszłości dokupie intreconect np Sommer Spirit XXL, dobre kable głośnikowe, tubę basową Yamahy YST-FSQ 150, fajne podstawki (znalazłam coś takiego: http://www.allegro.pl/item930910893_podsta..._za_sztuke.html ) i myślę, że to powinno mnie już całkowicie zadowolić Odpisz, cytując
maciek720 Napisano 5 marca 2010 Napisano 5 marca 2010 Proszę , napisz swoją recenzję jak już podłączysz te maleństwo na Swoich metrach . Super doznań i miłego wekend-u. Odpisz, cytując
Myszka21 Napisano 5 marca 2010 Autor Napisano 5 marca 2010 Podłączyłam..... "MALEŃSTWO" to powaliło mnie na kolana... Wiem, że dla Was audiofili to nic takiego ale dla mnie to jak dotąd najlepszy sprzęt jaki słuchałam w domu. Dotarłam jak dotąd do połowy regulatora, dalej się boje bo naprawdę basy z mojej muzyki są potężne, i faktycznie przyda się ten subwoofer aby całkowicie wyłączyć bas na tamtych głośnikach aby je odciążyć. Natomiast to co teraz już prezentuje ten sprzęt to niespotykana i nieznana jak dotąd dla mnie czystość dźwięku, moc w moim małym pokoiku powoduje żwawe poruszanie się sufitem podwieszanym co skutkuje podskakiwaniem lamp i uczuciem jak by wszystko w pokoju skakało:) Naprawdę jestem już bardzo zadowolona a po w/w upgardach będzie bosko. Dzięki za porady wszystkim. Odpisz, cytując
muzyczny_gość Napisano 5 marca 2010 Napisano 5 marca 2010 Najszybciej przeprowadzona i opisana recenzja jaką czytałem w życiu Poczekaj aż monitory zaczną grać tak jak powinny..kwestia 2-3 miesięcy Odpisz, cytując
Recommended Posts