GAWRON___M Napisano 5 marca 2010 Udostępnij Napisano 5 marca 2010 Przedewszystkim brakuje mi skali dzwieku z dziurki danonka bardzo szybko wkrada sie kompresja,mam pytanie czy sluchawkowiec zdziala cuda bo z 600zl piechota nie chodzi heh.Chcialbym sluchac czasem glosno a tu sie nie da.Pozatym jakosc mi odpowiada na tyle ze nie czuje ostrej presji na upgrade ale chcialbym wysterowac nauszniki na max.Ps:wersja 80ohm Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 5 marca 2010 Udostępnij Napisano 5 marca 2010 Odpiszę tak tylko ogólnikowo i delikatnie ..mało..Ponieważ słuchawki nie są od długiego czasu u mnie narzędziem odsłuchu - są w sumie niemiłym wspomnieniem..Ale z tego co czytam i ma jakąś tam wiedzę (nie koniecznie popartą własnymi testami) uważam, żę wiele wzmacniaczy słuchawkowych..od 600zł w górę ma sens.., że niby do 6 to tak chybił trafił..ale to taka moja wolna dywagacja..Pacio coś kiedyś wspominał, że nawet zabiera się za robienie własnego wzmacniacza.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 5 marca 2010 Udostępnij Napisano 5 marca 2010 Gawronie!W mojej opinii, niestety... tak!To już są tego typu słuchawki, które wymagają przyzwoitego wzmaniacza słuchawkowego! A jak jeszcze "zapodasz" im dobre źródło to... miód - malina!Pozdr.PS. Muzyczny!Kolega Gawron wspominając o 600 złotych zdaje się, że miał na myśli kwotę zakupu słuchawek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GAWRON___M Napisano 5 marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 5 marca 2010 Zastanawiam sie nad holdegronem WBA Forum.600 zl tyle na wzmak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 5 marca 2010 Udostępnij Napisano 5 marca 2010 Bert czy mnie zmylił temat ? Gawron naprostujesz mnie ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 5 marca 2010 Udostępnij Napisano 5 marca 2010 Nieeee!To ja źle zrozumiałem kolegę Gawrona Gawronie!Rzuć okiem na rynek wtórny i nie dyskwalifikuj produktów z działu DIY! Niektóre z nich dźwiękowo przebijają te do 600 złotych (o których pisał Muzyczny Gość ) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GAWRON___M Napisano 5 marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 5 marca 2010 Muzyczny mysle ze dobrze zrozumiales a za sluchawki dalem troche wiecej,mam je juz ze 2 lata.Wlasnie mysle o DIY czyli holdegron czy forum Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 5 marca 2010 Udostępnij Napisano 5 marca 2010 a jednak Bert - czy dopadł Ciebie dziś męczące ćmienie głowy ? bo mnie aż nad to..Gawron - to może wzmacniacz lampowy? może jakiś kit z avt ? na dobry początek? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 5 marca 2010 Udostępnij Napisano 5 marca 2010 Ćmienie???Pewnie od długiego używania słuchawek Może bez ćmienia, ale dziś przyłączam się do klubu tych w nausznikach - sprawdzałem umiejętności wbudowanego w DACa preampu! Ale o tym napisałem w inym wątku Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 5 marca 2010 Udostępnij Napisano 5 marca 2010 Bert bez wskazanego linku się nie obejdzie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GAWRON___M Napisano 5 marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 5 marca 2010 Sam nie zloze juz wole zaplacic za gotowca,pozatym trzeba dobrac odpowiednie elemnty zeby to jakos gralo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 6 marca 2010 Udostępnij Napisano 6 marca 2010 Ja na twoim miejscu zastanowiłbym się nad złożeniem. Za 600zł to można już robić wzmacniaczy na podzespołach najwyższej jakości. Oczywiście roboty jest dużo, ale za to jaka satysfakcja Dla przykładu bardzo fajny i całkiem prosty wzmacniacz można zmontować na podstawie kitu AVT2744.Jeśli już jesteś zdecydowany na gotową konstrukcję to przesłuchaj sobie jeszcze Pro-Jecta Head Boxa II. Może nie dorównuje jakością elementów Holdegronowi czy Forum, ale jest to konstrukcja bardzo prosta i łatwa do ewentualnych upgrade'ów Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GAWRON___M Napisano 7 marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 7 marca 2010 Dzieki za opinie,wybiore cos z Holdegron,Forum czy Wba narazie czekam na odzew,wyslalem maila do tworcy forumow Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts