kozlos Napisano 9 marca 2010 Napisano 9 marca 2010 Witam!!Wiec mam problem. Polaczylem nagrywarke DVD Samsung HR 773 z amplitnerem Onkyo 507 poprzez kabel HDMI oraz przewod optyczny (w tej kwestii wszystko gra jak nalezy). Oczywiscie Ampli polaczylem z TV samsunga za posrednictwem HDMI (tv ma tylko jedno wyjscie hdmi). Stad wiec moje pytanie jak , co nalezy zrobic abym mogl w takim polaczeniu nagrywac filmy z tv etc, poniewaz w tym momencie Nagrywarka nie ma jakby anteny, nie wykrywa zadnych stacji tv. Mam nadzieje, ze nie poplatalem sie w tym wszystkim i zrozumiecie moja wypowiedz/moj problem.Dziekuje i czekam na pomocPozdrawiam!! Odpisz, cytując
adamson Napisano 9 marca 2010 Napisano 9 marca 2010 a jaki masz sygnał - analogowy z gniazdka- kablówka cyfrowa- TV-SAT? Odpisz, cytując
kozlos Napisano 10 marca 2010 Autor Napisano 10 marca 2010 sygnal to analog (gniazdko). Poradzilem sobie tak, antena bezposrednio do nagrywarki i pozniej z wyjscia antenowego nagrywarki do tv. Z tym, ze jakosc jesli chodzi o odbior przez nagrywarke tv jest srednia. bezposrednio z telewizora jest ok ale jesli wlacze nagrywarke sygnal momentalnie sie pogarsza (moze to wina slabego kabla antenowego tv-dvd) Odpisz, cytując
RoRo Napisano 10 marca 2010 Napisano 10 marca 2010 Spróbuj dać lepszy kabel antenowy od nagrywarki DVD do TV (u mnie przy takim polączeniu nie ma problemów z jakością, przy włączonej oraz wyłączonej nagrywarce jest tak samo).Albo zastosuj rozdzielacz sygnału antenowego, a z niego 1 kabel do TV, a drugi do nagrywarki.Pozdrawiam Odpisz, cytując
Recommended Posts