Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
czy mozna podlaczyc wzmacniacz do dekodera jesli ten ma dwa wejscia euro?

do dekodera bylby podlaczony wzmacniacz i telewizor.

Prosze o opinie jak najwiekszej liczby osob icon_smile.gif
bez zbednych pytan nie na temat.

w domu mam dekoder pioner C+

Pozdrawiam icon_smile.gif

Napisano
Tam tzn gdziie?
w wzmacniaczu?

widze ze musze wyjasnic.

mam obecnie TV sony 4710 podlaczony do
dekodera pioner popszez euro.
Dekoder ten niema HDMI
Telewizor ten niema mozliwosci slychania jednoczesnie na sluchawkach i na glosnikach TV.
Wiem ze taka funkcje ma philips o ktorym myslalem. Ale dowiedzialem sie ze zostanie do salonu dokupiony wiekszy telewizor
a sony jednak trafi domnie.
Soniak ma 2 wejscia euro. Drugie o jakies innej funkcji i wg mojej logiki nie moge podlaczyc wzmaka. Jestem teraz daleko poza
domem i niemam mozliwosci sprawdzenia w instrukcji obslugi. O planach co do wiekszego TV dowiedzialem sie przez telefon.
Wiec zaczolem sie zastanawiac nad wzmacniaczem. A mysle o denonie pma 700 ae.
Ktory bedzie pelnil funkcje ...rozdzielacza. Ze bedzie mozna w tym samym czasie sluchac na sluchawkach i na glosnikach TV.
Napisano
Sprawdź, czy TV ma dwukierunkowe złącze euro (w zależności od firmy jest to EURO 1 lub EURO 2). Albo skorzystaj z instrukcji do TV, albo sprawdź opis gniazd z tyłu telewizora.

Jeżeli tak - to kupujesz kabel EURO-6x cinch, masz wśród kabli cinch wyjście fonii LEWY kanał oraz PRAWY kanał. Wpinasz te kabelki do wejścia dowolnego wzmacniacza i cały czas leci Ci sygnał o stałym poziomie, który możesz regulować potencjometrem głośności ewe wzmaku. Włączenie słuchawek w gniazdo słuchawkowe nie wyłącza Ci sygnału wychodzącego z gniazda euro.

Pozdrawiam
Napisano
Cytat

....
Włączenie słuchawek w gniazdo słuchawkowe nie wyłącza Ci sygnału wychodzącego z gniazda euro.

Pozdrawiam

Zebysmy sie rozumieli.
Ja kupiuje sam wzmacniacz bez glosnikow.

Chce podlaczyc do dekodera wzmacniacz i TV.
Czy w tym przypadku bedzie wszystko ok?

Efekt ma byc taki ze ja sobie ustawiam drzwiek na wzmacniaczu np na 50 jednostek i slucham na sluchawkach
a w telewizorze jest sobie np 25 jednostek glosnosci bo druga osoba tak chce
w tym samym czasie.