p2rek Napisano 29 marca 2010 Napisano 29 marca 2010 Na początek witam,Mam dylemat. Na tą chwilę posiadam od 2 lat:RX-V459 + DVD-S550Front: Dali Concept 2Subwoofer: Yamaha SW-011Center i inne tanie Yamahy.Tak napawdę w pokoju 22m2 nie za bardzo miałem jak ustawić głośniki tylne systemu 6.1 i nigdy nie powalał mnie efekt kina domowego. Co więcej ostatnio oglądane filmy to 35-40% a reszta to stereo. Doszedłem do wniosku, że rezygnuje z KD i tu moje pytania:- zostawić RX-V459 i słuchać w stereo (nawet ok gra z Dali Concept 2)? czy zmienić?. Ile mogę dostać za taki amplituner 2-letni w stanie idealnym? Co kupić? Myślałem o RX-497 lub RX-797 (niepotrzebna mi druga strefa) oraz spodobał mi się Marantz SR5023. Może warty uwagi jest inny amplituner stereo?. Sporo słucham radia więc nie chce z niego rezygnować, a koszt wzmacniacz plus radio często jest wysoki (raczej gustuje w nowym sprzęcie lub używanym ale nie długo)Jedyne czego będzie mi brakować w amplitunerze stereo to brak wejścia cyfrowego (dużo oglądam filmów oraz słucham muzyki z komputera teraz podłączonego optykiem) Może wystarczy mi do tych kolumn pianocraft. Mam mętlik w głowie pomocy.Ps. co do budżetu to kolumn nie chce sprzedać i liczę że po sprzedaży 459 i dozbieraniu będę miał 2tyś. DVD narazie zostawię potem ew. zmienię i to samo z subwooferem. Kolumny przypadły mi do gustu i raczej bym nie zmieniał. Odpisz, cytując
mkk Napisano 29 marca 2010 Napisano 29 marca 2010 Jak potrzebujesz wejścia cyfrowe to HK 3490 . Ale jak to zagra z Dali to nie mam pojęciaM Odpisz, cytując
p2rek Napisano 29 marca 2010 Autor Napisano 29 marca 2010 (edytowany) Właśnie się tego boję - słyszałem o HK3490, że ma niezłego kopa i nadaje się głównie do podłogówek albo potężnych monitorów (JBL, Paradigm itp.) Funkcyjnie i cenowo jest ok - jednak nie podoba mi się design - nie zmienia to faktu, że też myślę o nim. Edytowano 29 marca 2010 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu go cytować w całości! Odpisz, cytując
Wpjtek76 Napisano 29 marca 2010 Napisano 29 marca 2010 Witam!Mam do sprzedania roczny na gwarancji Pioneer A6 gdyby Cie interesowalo. 1200zl. Nie wiem czy sie zgra z tymi kolumnami. Ale zawsze mozesz pojsc do sklepu i posluchac. Pozdrawiam Odpisz, cytując
RoRo Napisano 29 marca 2010 Napisano 29 marca 2010 Cytat ... słyszałem o HK3490, że ma niezłego kopa i nadaje się głównie do podłogówek albo potężnych monitorów To, że ma dobrego kopa nie znaczy, że źle zagra z mniejszymi kolumnami Poza tym - jeśli koniecznie jest potrzebne wejście optyczne, to możesz kupić używaną Yamahę 797 na gwarancji za 1100-1200zł na Allegro, a do tego dokupic DACa. I zmiescisz sie w 2 tysiącach...http://www.allegro.pl/item972526324_yamaha...n_salonowy.htmlw tej chwili 3 używki, do wyboru Starachowice, Ruda Śląska, Bydgoszcz...Pozdrawiam Odpisz, cytując
p2rek Napisano 29 marca 2010 Autor Napisano 29 marca 2010 A pod względem dźwięku ten HK3490 będzie lepszy od Yamahy RX-797 czy Marantza SR5023? Odpisz, cytując
Danielasty76 Napisano 1 kwietnia 2010 Napisano 1 kwietnia 2010 Mam pytanie odnośnie Dali Concept 2 - jak ci sie spisuja? Zadowolony jestes? Maja niezle recenzje w prasie. Zastanawiam sie nad ich zakupem jako tyly w KD. Odpisz, cytując
p2rek Napisano 2 kwietnia 2010 Autor Napisano 2 kwietnia 2010 Ja ich używam na froncie. Przesiadłem się z Tannoy M2 i jest zdecydowanie lepiej. Szczególnie góra i środek - słychać wszystkie szczegóły. Warte każdej złotówki (porównywałem przed zakupem z kilkoma innymi). Odpisz, cytując
Recommended Posts