r2d2 Napisano 17 listopada 2006 Autor Udostępnij Napisano 17 listopada 2006 cze posiadam amplituner tosca 309. zakupilem do niego nowe glosniki. problem w tym ze nie wiem jak je podlaczyc (dla niektórych moze wydac sie smieszne). z tylu amplitunera znajduja sie dwa gniazda - lewy i prawy glosnik. mam do nich dwie wtyczki z dwoma bolcami kazda (najprawdopodobniej sa to wtyczki typu din, lecz nie jestem tego pewny). chcialbym dowiedziec sie który z bolców przy wtyczkach to "plus" a który "minus". nie chcialbym uszkodzic nowych głosnikow. z góry thx. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 18 listopada 2006 Udostępnij Napisano 18 listopada 2006 W gniazdkach tego typu sygnał (+) jest podawany na okrągły bolec, natomiast masa (-) jest na bolcu prostokątnym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts