Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
nie wiem czy tu można i PC, ale nie wiem już gdzie szukać pomocy. Mam taki problem, że tak charczą mi lekko głośniki w kompie, nieważne jaka głośność (gigaworks t40, karta dźwiękowa x-fi (ale bez niej też tak przycharcza)). Co to może być?
nie mam jak nagrać, bo nie mam kabla mini jack-mini jack :/

pozdrawiam
Napisano
Sprawdź, czy wtyk minijack prawidłowo kontaktuje - poruszaj wtykiem.
Najlepiej, jakbyś podłączył te głośniki pod inne źródło - odtwarzacz MP3, radioodtwarzacz czy inny sprzęt, a wtedy sprawdzisz czy czy to rzeczywiście wina głośników.

Jak ustawisz inny poziom głośności w Gigaworksach, to również jest trzeszczenie?
A może coś się dzieje z potencjometrem, a nie z kablem???

Pozdrawiam
PS. Przeniosłem ten temat do właściwego działu, czyli PC-Audio/...
Napisano
nie zauważyłem tego działu sory

uuu ale to pogmatwane się zrobiło... podłączyłem inne głośniki, też trzeszczą (na innym kompie nie, oczywiście w każdym przypadku ta sama piosenka), podłączyłem też gigaworksy pod komórkę i...... też charczą ale dużo mniej.

no to już nie wiem, xfi jest sprawna, to nie wiem co. podłączenie z płyty głównej daje ten sam efekt.

i jeszcze jedno ale może być nieprzydatne: na tej piosence akurat (Sade - The Moon and the Sky) charczy na itunsie strasznie, na media playerze mniej, ale z media playera inne piosenki charczą "normalnie".

myślę, że najpierw trzeba znaleść usterkę w pcie. I co? icon_biggrin.gif

p.s. nagrywałem kablem mini-jack - mini-jack i jakość taka kijowa, że nic nie słychać, dużo lepiej jak nagrałem kamerką, ale te trzeszczenia się nie nagrały (w sęsie, że ich nie słychać)
pozdrawiam
Napisano
Ponownie:
podłącz Gigaworksy pod normalny sprzęt (radioodtwarzacz, CD ...) i włącz zwykłą płytę CD...

A dopiero później można się wziąć za PCta...
Czy trzeszczą również na standardowym układzie dźwiękowym wbudowanym w płytę gówną?

Pozdrawiam