lukasz79pulawy Napisano 11 kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2010 Mam pokój 2,5 X 4 metry. Chciał bym kupić amplituner ONKYO 607 z kolumnami MONITOR AUDIO BR2.Kolumny te będą mi tymczasowo służyć jako podstawowe STEREO głównie do muzyki ale czasami i do filmów DVD.W przyszłości rozbudował bym to o kolumny MONITOR AUDIO BR5 i odtwarzacz BLUE RAY - po przeprowadzce do większego pokoju.Jak sądzicie? Jak ten amplituner będzie grał z kolumnami MONITOR AUDIO BR2 w tym małym pokoiku?Zależy mi na jakości a nie na mocy... (zamierzam do tego podpiąć na razie laptopa) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avatar Napisano 12 kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2010 (edytowany) Moim zdaniem takie zestawienie zagra bardzo fajnie w Twoich warunkach odsluchowych. Mozesz spokojnie isc w tym kierunku - bedziesz zadowolony. Edytowano 1 czerwca 2010 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu go cytować w całości! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arti Napisano 12 kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2010 witam,jeżeli w przyszłości planujesz przeprowadzkę do większego pomieszczenia to Twój plan jest jak najbardziej trafny. pamiętaj tylko że jakość z laptopa będzie zostawiać dużo do życzenia i kiedyś oprócz inwestycji w blu-ray i będziesz "musiał" zainwestować w cd.pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz79pulawy Napisano 12 kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2010 Dlaczego będę musiał zainwestować w CD ???Odtwarzacze BLUERAY z tego co wiem odtwarzają CD i DVD. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandflyer Napisano 12 kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2010 Każdy z tutejszych wyjadaczy powie Ci, że do odtwarzania muzyki CD służy odtwarzacz CD... Jeśli odpowiada Ci dźwięk CD z odtwarzacza DVD, nie ma sensu dublować sprzętu.Dla mnie jakość DVD jest o marginalnym znaczeniu, więc mam pierwszy z brzegu odtwarzacz DVD (Sony za 350 zł) do filmów i odtwarzacz CD do muzyki.Posłuchaj obu kombinacji i podejmij decyzję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voitzet Napisano 1 czerwca 2010 Udostępnij Napisano 1 czerwca 2010 (edytowany) Witam wszystkich- VoitzetNieprawda, wystarczy kupić OPPO BDP 83, lub 83 SE- i po kłopocie. Edytowano 1 czerwca 2010 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu go cytować w całości! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 1 czerwca 2010 Udostępnij Napisano 1 czerwca 2010 To, że Oppo to wypasiony model i odtwarza wiele formatów: BR, DVD, DVD-Audio, SACD, HDCD i CD nie oznacza, że robi to lepiej od porządnych odtwarzaczy CD . Jak mamy wydać 3500zł, to może się zdarzyć że lepszym wyjściem będzie zakup 2 klocków...Podejrzewam, że w tej cenie lepiej może grać odtwarzacz CD za ok. 2500zł, a do tego za ok. 1000zł spokojnie kupisz niezły model odtwarzacza BR.A często będzie tak, że wystarczy Ci odtwarzacz BR i średni model CDka - i mieścisz się w tysiącu (oczywiście CD-player jako uzywany).Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts