Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Mam pokój 2,5 X 4 metry. Chciał bym kupić amplituner ONKYO 607 z kolumnami MONITOR AUDIO BR2.
Kolumny te będą mi tymczasowo służyć jako podstawowe STEREO głównie do muzyki ale czasami i do filmów DVD.
W przyszłości rozbudował bym to o kolumny MONITOR AUDIO BR5 i odtwarzacz BLUE RAY - po przeprowadzce do większego pokoju.

Jak sądzicie? Jak ten amplituner będzie grał z kolumnami MONITOR AUDIO BR2 w tym małym pokoiku?

Zależy mi na jakości a nie na mocy... (zamierzam do tego podpiąć na razie laptopa)
Napisano (edytowany)
Moim zdaniem takie zestawienie zagra bardzo fajnie w Twoich warunkach odsluchowych. Mozesz spokojnie isc w tym kierunku - bedziesz zadowolony.

Edytowano przez RoRo
Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu go cytować w całości!
Napisano
witam,

jeżeli w przyszłości planujesz przeprowadzkę do większego pomieszczenia to Twój plan jest jak najbardziej trafny. pamiętaj tylko że jakość z laptopa będzie zostawiać dużo do życzenia i kiedyś oprócz inwestycji w blu-ray i będziesz "musiał" zainwestować w cd.

pozdrawiam.
Napisano
Każdy z tutejszych wyjadaczy powie Ci, że do odtwarzania muzyki CD służy odtwarzacz CD... icon_wink.gif

Jeśli odpowiada Ci dźwięk CD z odtwarzacza DVD, nie ma sensu dublować sprzętu.
Dla mnie jakość DVD jest o marginalnym znaczeniu, więc mam pierwszy z brzegu odtwarzacz DVD (Sony za 350 zł) do filmów i odtwarzacz CD do muzyki.

Posłuchaj obu kombinacji i podejmij decyzję.
  • 1 month later...
Napisano (edytowany)
Witam wszystkich- Voitzet

Nieprawda, wystarczy kupić OPPO BDP 83, lub 83 SE- i po kłopocie.
Edytowano przez RoRo
Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu go cytować w całości!
Napisano
To, że Oppo to wypasiony model i odtwarza wiele formatów: BR, DVD, DVD-Audio, SACD, HDCD i CD nie oznacza, że robi to lepiej od porządnych odtwarzaczy CD icon_razz.gif .
Jak mamy wydać 3500zł, to może się zdarzyć że lepszym wyjściem będzie zakup 2 klocków...
Podejrzewam, że w tej cenie lepiej może grać odtwarzacz CD za ok. 2500zł, a do tego za ok. 1000zł spokojnie kupisz niezły model odtwarzacza BR.

A często będzie tak, że wystarczy Ci odtwarzacz BR i średni model CDka - i mieścisz się w tysiącu (oczywiście CD-player jako uzywany).

Pozdrawiam