bej Napisano 23 kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2010 w "Audioświat".Mają różne kolumny - m.in.GS - więc dla mnie tak jakby w domu:)A Ty gdzie słuchałeś? Szukam miejsca, w którym byłby Onkyo i Denon... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sochanus Napisano 24 kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2010 tez bylem w audioswiat, jeszcze raz tam pujde i sam ustawie w arcamie opcje direct bo chyba nie byla wlaczona gdy ja odsluchiwalem. druga rzecza jest pytanie czy roznica mieczy arcamem a onkyo jest warta 2000 zł ...Jaki CD player polecacie ? mysle ze max do 2000-2500 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avatar Napisano 26 kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 26 kwietnia 2010 Sochanus zdecydowanie Cambridge 650BD. W tej cenie nie ma konkurenta. Odsluchiwalem go i gra rewelacyjnie do tego obraz wiadomo no i cena - relatywnie niska jak na to co oferuje ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sochanus Napisano 27 kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2010 Mówilem o CDChyba ze BD graja w stereo podonie do CD.BD kupuje LG 570 do filmów powinien wystarczycJeśli kupie Arcama 600 to myślałem o FMJ CD17Jeśli kupie onkyo to myślalem o Rotel RCD06SE Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bej Napisano 27 kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2010 Rozumiem, że chcesz połączyć CD z amplitunerem po analogu? Bo jeżeli cyfrowo, to osobny CD ma moim zdaniem ograniczony sens... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avatar Napisano 28 kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2010 sochanus sorry - rzeczywiscie mowa o CD. W takim razie ten Arcam CD17 to bylby dobry pomysl do modelu 600 ... Natomiast czy do Onkyo Rotel to juz niekoniecznie. Posluchaj pare konfiguracji i sprawdz co bedzie najlepsze. Byc moze w jednym i drugim przypadku Arcam wypadnie najlepiej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sochanus Napisano 28 kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2010 Ograniczony sens jaki ładny eufemizm na głupote. Chciałem połączyć po cyfrowym złączu... wiec mowicie że jesli wybiore LG 570 i podepne to po hdmi pod Ampli to w gruncie rzeczy zagra to nie gorzej niz z wyzszej polki tez podpiety po cyfrowym ? obojetnie czy bedzie to CD czy BDAvatar i jak znalazłeś odsłuch onkyo + denon Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avatar Napisano 29 kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2010 To nie ja szukalem Onkyo + Denon tylko kolega BEJ o ile sie nie myle Apropo jestem rowniez ciekaw jak koledze poszly odsluchy ... Czekam na info - napisz na GG Ja tylko staram sie nakierowac i pomoc heh Roznica w dzwieku mimo wzystko bedzie nawet jak podlaczysz po HDMi ale rzeczywiscie niewielka. Natomiast na wejsciu analogowym (a tak zdecydowanie najlepiej podlaczyc sprzet do sluchania muzyki) roznice sa juz bardzo duze ... W tym ukladzie zdecydowanie lepiej wydac kase na dobry CD niz motac sie z kiepskim LG. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sochanus Napisano 29 kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2010 ja tez prosze o kontakt jesli tos cos ciekawego porownywal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bej Napisano 29 kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2010 Jeszcze nie odsłuchiwałem, czasu nie było. Po długim weekendzie znowu zacznę. Mam w planie Pioneera LX82, Nada... i jeszcze raz Onkyo5007 Napiszę, jak odsłucham... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sochanus Napisano 17 maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 maja 2010 WitamDziś odsłuchałem kilka ampil i zdecydowałem sie na Onkyo 5007 z monitor audio rx6 i mysle ze jak dla mnie takie połączenie jet bardzo dzobre ale nie było to takie zwykłe podłączenie rx6 pod ampli. moj zestaw zbodoje z nastepujacych elementowOnkyo TX NR 5007Monitor Audio RX 6Monitor Audio RXFXMonitor Audio RXLCRPrzetwornik C/A Heed DactilusSUB Rel T2 P - podlaczany pod frnty daje rx6 niesamowite brzmienie.Okablowanie: Chord Epic Twin 2 x 2,5mChord Epic Twin 1,5mChord Chameleon Silver Plus 0,5 + Coaxial Techlink TsXsminusem tego rozwiazania jet to ze nie mozna automatycznie ustawic systemu 5.1 gdyz sub nie jest podlaczony pod pre out tylko pod fronty ale dla tego brzmienia wartoPS: wkleiłem swojego posta z innego forum bo leń ze mnie:) ale chciałem sie podzielić Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 18 maja 2010 Udostępnij Napisano 18 maja 2010 Ale już po zakupach ? jak wrażenie w domu ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bej Napisano 18 maja 2010 Udostępnij Napisano 18 maja 2010 Jakie amli odsłuchiwałeś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dd6 Napisano 24 maja 2010 Udostępnij Napisano 24 maja 2010 Ja dam tylko jedną radę: najpierw posłuchaj dobrego stereo, takiego w okolicach 30k. To da ci pojęcie jak może grać sprzęt. Wtedy będziesz miał punkt odniesienia do dalszych poszukiwań. Bo najpierw trzeba wiedzieć do czego warto dążyć i gdzie są kompromisy i jak duże. Ja początkowo napaliłem się na kino, a skończyło się na stereo. Ale nie w tym rzecz: chodzi mi o to, że żeby wybrać, trzeba najpierw wiedzieć jakie są możliwości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts