Majsterx Napisano 13 kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2010 Witam Serdecznie!To mój pierwszy temat na tym forum więc się troszkę rozpisze i przedstawię mój cały kłopot.A więc rozebrałem swego czasu mini wieżę i wyciągałem z niej moduł "wzmacniacza" ponieważ są tam "spalone"potencjometry suwakowe i zamierzam je wymienić na obrotowe.Na pierwszym zdjęciu przedstawiam jak to wyglądało przed usunięciem owych potencjometrów. A na kolejnym jak to wygląda po ich usunięciu. Znów taki jest rysunek pod każdym z usuniętych potencjometrów Tak wyglądają potencjometry które zostały usunięte i maja wartość 100K Chciałbym aby ktoś mi powiedział jakiego rodzaju mam zastosować potencjetry obrotowe i w jaki sposób podłączy je zamiast tych usuniętych.One mają mieć 3 nóżki?Jak ten Czy 6 nóżek?jak ten. Ogromnie byłbym wdzięczny jak ktoś by w paincie skopiował te rysunki z pod potencjometru jak i sam potencjometr i narysował mi w jaki sposób mam to podłączyć(liniami czy w jakiś inny sposób)Jestem laikiem w tej dziedzinie i z pewnością wydaje wam się to śmieszne,ale cóż Próbowałem na innym forum ale nie umiałem się doczekać jakiś konkretnych odpowiedzi;/Może tutaj mi się uda Pozdrawiam i liczne na waszą pomoc:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 13 kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2010 Przenoszę ten temat do odpowiedniego działu ...... i usuwam kolejny post - poczekaj na odpowiedź!Trochę więcej cierpliwości...Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majsterx Napisano 13 kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2010 Przepraszam,nie jestem zapoznany z tym forum jeszcze,źle kliknąłem.Dziękuję za przeniesienie;) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majsterx Napisano 15 kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2010 Chyba się nic nie dowiem na ten temat;/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zn21 Napisano 25 kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2010 wejdź z tym tematem na forum elektroda. Tam zasypią Cię pomocą Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts