xaid Napisano 10 maja 2010 Udostępnij Napisano 10 maja 2010 Witam wszystkichostatnio miałem mały problem, dostałem w łapy filmik w BD, a że nie posiadam odtwarzacza to postanowiłem podłączyć kompa no i tu się zaczęło... podłączyłem kompa do ampli przez hdmi i ampli do tv też przez hdmi.... obraz ku mojemu zdziwieniu automatycznie się aktywował więc już morda się cieszyła , jednak gorzej było z dźwiękiem, (po kilku kwadransach) pokombinowłem w ustawieniach kompa, restart i coś już usłyszałem, lecz nie tam gdzie chciałem bo w TV :/ (po następnych kilku kwadransach) kombinowania w ampli wziąłem się za instrukcję NO I PISZE JAK BYK ŻE :"sygnał audio podawany na złącze hdmi nie może być odtwarzany na avr-1708" No i ręce mi opadły....Moje pytanko czy inne ampli tez tak mają ?? Jak dla mnie to trochę tak bez sensu.... pozdro Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 10 maja 2010 Udostępnij Napisano 10 maja 2010 Dopiero wyższe modele amplitunerów kina domowego potrafią "wyciągnąć" wielokanałowy sygnał audio z kable HDMI.Prostsze modele działaja jedynie jako przełącznik sygnału między wieloma źródłami a telewizorem.A czy to jest bez sensu? Niezupełnie, to po prostu polityka firm, które w ten sposób zachęcają do kupowania wyższych modeli.Natomiast i tak zazwyczaj sugeruje się podawanie sygnału audio do amplitunera kablem coaxialnym lub optycznym - co jednak w przypadku laptopów może być dużym utrudnieniem...Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xaid Napisano 11 maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 11 maja 2010 (edytowany) No właśnie bo w kompie mam tylko wyjście optyczne, a do tych wejść przypisanych w ampli do hdmi są tylko coaxialne :/ , optyczne są do obsługi cd i vcr...ale to już się robi offtop... co się chciałem dowiedzieć to sie dowiedziałem dzięki pozdro Edytowano 14 maja 2010 przez RoRo Odpowiadając na post poprzednika nie ma potrzeby cytowania go w całości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts