Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Jak w opisie - rozbudowuję mój drugi zestaw, a właściwie przebudowuję na nowo. Mój DCD-1300 do niedawna chodził pod leciwym amplitunerem Kenwooda KR-2400, ale cóż - "dobry zwyczaj nie pożyczaj" icon_wink.gif

Postanowiłem więc kupić coś również Denona, jednocześnie wydać na to mało pieniędzy (w okolicach 100-200 zł), jednak o ile w "cedekach" jakieś tam rozeznanie mam, o tyle, jeśli idzie o wzmacniacze/amplitunery Denona, leżę i kwiczę, niestety...

Zastanawiałem się w tym przedziale cenowym (bo je słyszałem w akcji, bądź za doradztwem) nad następującymi:
DRA-25
DRA-335R
DRA-345R
DRA-435R
DRA-455
DRA-735R
AVR-700RD (widziałem to nawet na alledrogo dziś, swoją drogą)
AVR-950RD (i ten polubiłem bardzo...)
ew. coś podobnego. Do powyższych amplitunerów miałbym dostęp, więc nie jest to wypis z alle czy z google icon_razz.gif

W sumie rozważam tylko te dwie serie (RCD odpada zdecydowanie), chyba że ktoś pokaże mnie ciemnemu coś, co powali mnie z miejsca na kolana (a może tak być, dopiero zaczynam icon_wink.gif ).

Moc ma znaczenie kosmetyczne póki co, pokój niecałe 12 mkw, a słucham sobie dla swojej przyjemności, nie dla "przyjemności" sąsiadów. Znaczenie ma za to... kolor, gdyż całą resztę sprzętu (w tym dwa pozostałe zestawy) mam czarne.

PS. Pytanie do kogoś obeznanego w Denonach - jaka jest różnica m-y DRA i AVR? Poza wyglądem, rzecz jasna icon_razz.gif

[Do moda -> przypadkowo nie ten dział....]