Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Miałem kiedys podobny zestaw /RCD02,RA03/ i grało to z Avancami Dana 670AV i było nieżle.
Z tego co wiem to nieprodukują już tych kolumn ale na Allegro widziałem w granicach 2kzł.
Możesz też wypróbować Ushera serię V /model w zależności od wielkości pomieszczenia/.
Napisano
Jak kupowałem wtedy Rotela /4 lata temu/ w TopHiFi to usiłowali mi wcisnąć te BMW ,wziąłem je nawet do
domu ale po tygodniu oddałem. Seria 300 niezbyt udana no chyba ,że do KD .........zero muzykalności.
Jak już B@W to seria 600 a najlepiej ta nowa ....... słuchałem z innym sprzetem towarzyszącym ale
myślę ,że do Rotela by się nadała.
  • 2 weeks later...
Napisano
Cytat

Jakie kolumny polecicie do rotela 02 (ra02/rcd02), preferuję wolnostojące cena max 2500zł. Muzyka bez preferencji - wszystko, pokój 18m.

Witam,

wszedłem ostatnio w posiadanie CD Rotel i wzmacniacza Rotel (z drugiej ręki) do tego dołożyłem kolumny firmy ELAC
i efekt przeszedł moje oczekiwania. Gra to wszystko melodyjnie, wyraźnie i czuć moc drzemiącą w trzewiach. Ze względu na sąsiadów nie przekroczyłem jeszcze godziny 11 na gałce icon_wink.gif
Napisano
Cytat

ELAC zacna audiofilska Firma ,w Polsce mało znana i niedoceniana.

dziękuję, i cieszę się, że ktoś podziela moje zdanie. Znajomi polecali mi Tannoye M4 (można znaleźć na allegro za ok 1000 pln używane) ale dla mnie grają odrobinę za miękko, za dużo w nich "aksamitu". Elac'i są bardziej neutralne i melodyjne zarazem.
pzdr