Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Dzień Dobry,
Jestem zainteresowana kupnem głośników Logitech Z-5500,
mam do Państwa w związku z tym kilka pytań. Ponieważ jestem laikiem w tych sprawach proszę szacowne grono o pomoc.
Mianowicie chciałabym do tych głośników podłączyć laptopa lenovo Y550, który ma służyć jako odtwarzacz Blue Ray jednocześnie laptop ma być podłączony do telewizora Panasonic TX-P42U10E kablem HDMI i przekazywać na niego obraz czy taka konfiguracja jest możliwa? oraz czy głośniki można podłączyć bezpośrednio do telewizora? żeby oglądać na nich filmy emitowane w TV?
Mam nadzieje że mi Państwo Pomogą.
Napisano
Jeżeli TV ma wyjście optyczne - to można podłączyć ten zestaw głośników Logitech bezpośrednio pod telewizor.
W informacjach o Logitechu jest napisane :
"Do głośników mogą płynąć dźwięki nawet z 6 źródeł (komputer, konsola do gier, odtwarzacz DVD, odtwarzacz CD i przenośne odtwarzacze muzyki). "
oraz "wejścia cyfrowe optyczne i koaksjalne". A więc sporo możliwości podłączeniowych icon_razz.gif

Co do podłączenia laptopa - jakie są w nich wyjścia poza HDMI?
Trzeba zobaczyć w instrukcji, czy równocześnie może iść dźwięk i obraz po HDMI, oraz dźwięk na Logitech a pod innym złączu.

Pozdrawiam