Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
witam , dziś przechodząc sobie w saturnie usłyszałem piękny bas ...... więc poszedłem szukać co go wydaję icon_razz.gif były to wharfedale diamond 8.4 (chyba 8.4) miały tak cudny bas że na początku szukałem czy sub nie jest gdzieś włączony icon_surprised.gif a tu niespodzianka icon_biggrin.gif

z tego co wiem teraz jest seria 10 .... i powiedzcie które kolumny są następcami tych ? są jeszcze chyba wharfedale crystal ale ja się już w tym gubię icon_razz.gif

wiem że każdy głośnik był osobno i że basowy miał 16,5 cm no i oczywiście bass reflex był (ale z przodu jak coś)

pytam bo BARDZO spodobały mi się te kolumny i w zupełności by mi takie wystarczyły icon_smile.gif

allegro mile widziane , będą napędzane jakimś HARMAN KARDON PM

pozdrawiam i będę wdzięczny za wszelkie porady ;]
Napisano
To są trzy różne serie, Vardusy są najtańsze, Diamondy srednie, a EVO najdroższe. To tak jakbys pytał jak jest różnica między seriami ES, L Studio i LS JBLa. Nie zadawaj pytań bez sensu, sprawdzaj sam. Poza tym chcesz cos kupić, czy tak tylko piszesz od czasu do czasu???
Napisano
ogólnie poszukuję kolumienek gabarytów takich jak diamond 8.4 , ich dźwięk świetnie mi pod pasował icon_biggrin.gif (bardziej niż klipsch czy jbl )

z tego co wiem 8.4 już nie ma , więc jak coś to celować w diamond 10.6 lub jakieś 9 (nie wiem jaki model w seri 9 odpowiada 8.4 )