kaktus9 Napisano 3 czerwca 2010 Udostępnij Napisano 3 czerwca 2010 witam, posiadam gramofon UNITRA FONICA GS-460 BERNARD z lat 80 znaleziony w piwnicy, obecnie przywracam go do czasów świetnościniestety silniczek napędowy tależa jest jak to się mówi "BUSTED"zamówiłem nowy na allegro tu:http://www.allegro.pl/item1056399728_silni...tra_fonica.htmlmoje pytanie brzmi: jak wyjąć stary silnik bez rozmontowywania całego gramofonu?GOOGL-owanie nie dało rezultatów, a jestem w tej [gramofonów] kwestii laikiemprosił bym o dokładne instrukcje step-by-step jak wymontować stary silnik i zamontować nowy tak by niczego nie rozwalić po drodze[uniesienie pokrywy i ogląd mechanizmu nie dały mi jakichkolwiek wskazówek, a instrukcja obsługi również milczy w tym temacie, niestety:(]moje osobiste podejrzenia są następujące: być może silnik wyjmuje się od góry?dlatego jescze raz proszę o zrozumienie mojego laikizmu i pomockaktus9P.S.oh zapomniałem dodać, ale to chyba oczywiste -jest to gramofon typu z paskiem klinowym Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 3 czerwca 2010 Udostępnij Napisano 3 czerwca 2010 Najłatwiejsze wyjście - skontaktuj się ze sprzedawcą...Wszak w opisie aukcji masz wyraźnie napisane "Jeśli potrzeba dorady lub konsultacji służę swoją osobą - ale jedynie na telefon. NIE ODPOWIADAM NA SMS-y, naprawdę szkoda czasu i klepotkania"Skoro handluje częściami do gramofonów i jest jest specem od napraw i polskich gramofonów, to powinien dać Ci odpowiednie wskazówki jak to zrobić - i dokładny opis "krok po kroku" będzie zbędny. Tak będzie najszybciej i bez zawracania głowy Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaktus9 Napisano 4 czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 4 czerwca 2010 (edytowany) niestety, ale nikt nie odzywa się pod podanym numerem telfeonu... Edytowano 6 czerwca 2010 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu go cytować w całości! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts