Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
witam, posiadam gramofon UNITRA FONICA GS-460 BERNARD z lat 80 znaleziony w piwnicy, obecnie przywracam go do czasów świetności
niestety silniczek napędowy tależa jest jak to się mówi "BUSTED"
zamówiłem nowy na allegro tu:
http://www.allegro.pl/item1056399728_silni...tra_fonica.html
moje pytanie brzmi: jak wyjąć stary silnik bez rozmontowywania całego gramofonu?
GOOGL-owanie nie dało rezultatów, a jestem w tej [gramofonów] kwestii laikiem
prosił bym o dokładne instrukcje step-by-step jak wymontować stary silnik i zamontować nowy tak by niczego nie rozwalić po drodze
[uniesienie pokrywy i ogląd mechanizmu nie dały mi jakichkolwiek wskazówek, a instrukcja obsługi również milczy w tym temacie, niestety:(]
moje osobiste podejrzenia są następujące: być może silnik wyjmuje się od góry?
dlatego jescze raz proszę o zrozumienie mojego laikizmu i pomoc

kaktus9

P.S.
oh zapomniałem dodać, ale to chyba oczywiste -jest to gramofon typu z paskiem klinowym
Napisano
Najłatwiejsze wyjście icon_mrgreen.gif - skontaktuj się ze sprzedawcą...

Wszak w opisie aukcji masz wyraźnie napisane
"Jeśli potrzeba dorady lub konsultacji służę swoją osobą - ale jedynie na telefon. NIE ODPOWIADAM NA SMS-y, naprawdę szkoda czasu i klepotkania"
Skoro handluje częściami do gramofonów i jest jest specem od napraw i polskich gramofonów, to powinien dać Ci odpowiednie wskazówki jak to zrobić - i dokładny opis "krok po kroku" będzie zbędny. Tak będzie najszybciej i bez zawracania głowy icon_razz.gif

Pozdrawiam
Napisano (edytowany)
niestety, ale nikt nie odzywa się pod podanym numerem telfeonu... Edytowano przez RoRo
Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu go cytować w całości!