tmisiu Napisano 8 czerwca 2010 Napisano 8 czerwca 2010 Witam,mam konkretne pytanie i chciałbym otrzymać konkretną odpowiedź, mianowicie chodzi o spięcie kina domowego z zestawem stereo (Wiem, że tego rodzaju wątki już były, ale żaden z nich nie rozwiązał problemu).I tak:posiadam:Amplituner Denon AVR 2309Odtwarzacz DVD (jaki, to chyba nie ma znaczenia)Odtwarzacz CD - Advance Acoustic MCD-204I teraz: chciałbym kupić wzmacniacz zintegrowany (np. Cambridge Audio 740 lub Advance Acoustic MAP-105) do którego podłączę CD.Sprzęt chciałbym podłączyć, w ten sposób, aby przednie kolumny (L i P) były wpięte we wzmacniacz, natomiast pozostałe 3 + sub w Amplituner.Proszę Was zatem o pomoc, w jaki sposób połączyć wzmacniacz z amplitunerem, aby sygnał dla stereo przechodził przez integre (jeden i drugi wzmaczniacz który wskazałem posiada pre-out) i grały tylko kolumny L i P, natomiast aby przy oglądaniu filmu grały oczywiście wszystkie 5.1.Z góry dziękiTomek Odpisz, cytując
pirs Napisano 8 czerwca 2010 Napisano 8 czerwca 2010 WitamPodłącz wszystko tak jak opisałeś.Ampli ze wzmakiem przez pre-out i wszystko będzie grało.Pozdrawiam Odpisz, cytując
Danielasty76 Napisano 10 czerwca 2010 Napisano 10 czerwca 2010 I będzie wielkie buuuum.....Jeżeli chcesz podłączyć tak jak opisałeś to wzmacniacz zintegrowany stereo musi posiadać wejście na końcówkę mocy (z ominięciem przedwzmacniacza) tzw direct-in.Wtedy łączysz wyjście pre-out z amplitunera KD z wejściem direct-in wzmacniacza stereo i wszystko hula tak jak sobie życzysz. Odpisz, cytując
tmisiu Napisano 25 czerwca 2010 Autor Napisano 25 czerwca 2010 No i zorientowałem się w sytuacji, i sprawa jest faktycznie dość prosta, z jednym niuansem. Należy znaleźć wzmacniacz z wejściem "coś tam in", gdyż zawsze to się inaczej nazywa, np. amp in, direct in, by pass. Pożyczyłem taki wzmacniacz, podłączyłem i działa. Dzięki za info. Odpisz, cytując
Recommended Posts