Cold Napisano 9 października 2007 Udostępnij Napisano 9 października 2007 Od czego zacząć, jakie projekty wybrać na początek, aby nie stwierdzić, że to nie dla mnie ? kto pomoże? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 9 października 2007 Udostępnij Napisano 9 października 2007 A co chciałbyś samemu zbudować? Jakby nie patrzeć, to jednak trzeba posiadać pewne zdolności manualne, i wiedzę teoretyczną, bez tego to marnie widzę takie konstrukcje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cold Napisano 10 października 2007 Autor Udostępnij Napisano 10 października 2007 generalnie powiem tak, jeżeli będę miał schemat, to prosty wzmacniacz na TDA zrobię,mnie najbardziej intersują projekty zestawów głośnikówych, kolumngdzie mam znaleść schematy i plany? może jest w sieci jakiś kurs, który mowi jak wyliczać rozmiary obudowy do konkretnychzastosowańtakie zupelne podstawyproblemy natury mechaniczno-manualno zapewno przyjdą później, podczas realizacji :] Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 10 października 2007 Udostępnij Napisano 10 października 2007 Zaglądnij na TĄ stronkę. Znajdziesz tam wiele pomocnych informacji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cold Napisano 10 października 2007 Autor Udostępnij Napisano 10 października 2007 dzięki :] a od czego Waszym zdaniem zacząć? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 10 października 2007 Udostępnij Napisano 10 października 2007 Na początek trzeba stworzyć plan działania, założyć pewien budżet w którym chciało by się zmieścić, przeanalizować różne wykonane amatorsko konstrukcje i zaprezentowane na różnych portalach o takiej tematyce, określić swoje umiejętności, poznać podstawy budowy i działania układów elektronicznych i wiele innych ważnych spraw. Jeśli chodzi o wzmacniacz, to możesz kupić gotowe moduły plus zasilacz, obudowa po jakimś innym urządzeniu. W sumie nie jest to takie proste, jakby się wydawało. Czasem lepiej kupić używany sprzęt niż samemu męczyć się z budową, strojeniem, ect. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hoko Napisano 16 października 2007 Udostępnij Napisano 16 października 2007 Ja zaczynałem od sprawdzania (dogłebnego), co też domowy sprzęt elektroniczny ma w środku... ale wtedy miałem chyba z dziesięć lat Natomiast z rad bardziej praktycznych, nie zapomnij o nauce lutowania - bo z mojego doświadczenia wynika, że i niejeden "fachowiec" tego nie potrafi... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts