Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
generalnie powiem tak, jeżeli będę miał schemat, to prosty wzmacniacz na TDA zrobię,
mnie najbardziej intersują projekty zestawów głośnikówych, kolumn
gdzie mam znaleść schematy i plany? może jest w sieci jakiś kurs, który mowi jak wyliczać rozmiary obudowy do konkretnych
zastosowań
takie zupelne podstawy
problemy natury mechaniczno-manualno zapewno przyjdą później, podczas realizacji :]
Napisano
Na początek trzeba stworzyć plan działania, założyć pewien budżet w którym chciało by się zmieścić, przeanalizować różne wykonane amatorsko konstrukcje i zaprezentowane na różnych portalach o takiej tematyce, określić swoje umiejętności, poznać podstawy budowy i działania układów elektronicznych i wiele innych ważnych spraw. Jeśli chodzi o wzmacniacz, to możesz kupić gotowe moduły plus zasilacz, obudowa po jakimś innym urządzeniu. W sumie nie jest to takie proste, jakby się wydawało. Czasem lepiej kupić używany sprzęt niż samemu męczyć się z budową, strojeniem, ect.
Napisano
Ja zaczynałem od sprawdzania (dogłebnego), co też domowy sprzęt elektroniczny ma w środku... ale wtedy miałem chyba z dziesięć lat icon_smile.gif

Natomiast z rad bardziej praktycznych, nie zapomnij o nauce lutowania - bo z mojego doświadczenia wynika, że i niejeden "fachowiec" tego nie potrafi...