kidman Napisano 23 sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 23 sierpnia 2010 witam,dostałem w "spadku" zupełnie nie używane kolumny 2x Midlton 80W, 8 Ohm oraz 2x jakieś bliżej nie zidentyfikowane kolumny (New.Line 140?) 140W, 4 Ohmnie umiem ich ocenić fachowym okiem ale zostało mi przekazane że kolumny nie używane - i tak według mnie wyglądają membrany.pytanie zasadnicze bo nie znam się niestety na tym, do czego do podpiąć? wszystkie cztery kolumny? czy wybrać tylko jedną parę? którą?powierzchnia pokoju to ok 12m2chciałbym amplituner bo lubię słuchać radia, tak poza tym to z pewnością podepnę to do kompa, nie mam żadnej fachowej kraty dźwiękowej, po prostu stereo i tyletrochę już czytałem ale potrzebuję pomocy, znalazłem np amplituner Yamaha RX-450, myślicie że to dobry pomysł? - chciałbym wydać do 300złz góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 23 sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 23 sierpnia 2010 Polskie kolumny z tego okresu (lata 80te...) mają brzmienie ciut oddalone od neutralności.No ale skoro je dostałeś - co nie ma co wybrzydzać.Najlepiej, jakbyś zrobił zdjęcia tych "drugich" kolumn i je zamiescił .Raczej wykorzystasz 1 pare, bo 2 nie ma co stawiać.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kidman Napisano 24 sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2010 podejrzewałem że nie są to jakieś super kolumny ale nowych lepszych na pewno bym nie kupował, dlatego jeżeli jest możliwość w miarę ekonomicznego ich wykorzystania to jestem za, hm z tego co sam już szukałem to do tej Yamahy którą podałem chyba i tak 4 nie mogę podpiąć - ma impedancję 8-16 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kidman Napisano 25 sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2010 koledzy, jezeli nie macie żadnych propozycji to może proszę o jakieś małe potwierdzenie lub zaprzeczenie czy Yamaha RX-450 + Midlton 80 to dobry pomysł? będę naprawdę wdzięczny za jakąkolwiek sugestię Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 25 sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2010 Takie połączenie z Mildtonami ma sens - ważne, byś się osłuchał w miare tanim kosztem.A zapewne za parę miesięcy będziesz szukal lepszych kolumn - wszystko w swoim czasie, nie musisz mieć od razu wypasionego kompletu...Poza tym 12 metrów kwadratowych to pewnie będzie trochę za mała powierzchnia jak na kolumny tej wielkości.No i w wolnym czasie proponuję poczytać FAQ Audio...http://audio.com.pl/faq/audio-wspolpraca-z...e-wzmacniaczamiPozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 2 września 2010 Udostępnij Napisano 2 września 2010 Jeżeli możesz wydać o 100złotych więcej - to poniżej masz niezły amplituner NAD 7100 z pilotem za 399zł, w dobrym stanie i u sprawdzonego sprzedawcyhttp://allegro.pl/nad-7100-monitor-series-...1213116748.htmlCena bardzo rozsądna, sprzęt porządny i spokojnie będziesz mógł w przyszłości dobierać pod niego lepsze kolumny (a na Mildtonach też zagra..)Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kidman Napisano 6 września 2010 Autor Udostępnij Napisano 6 września 2010 [RoRo: dzięki wielkie za aktywonść, zakupiłem wspomnianą Yamahę rx-450, zapewne wiecie że przeskok z głośniczków na taki sprzęt jest ogromny, podejrzewam że podobnie jest gdybym teraz to wymienił na coś lepszego. Ale tyle kasy miałem no i te głośniki które trafiły mi się za freepóki co jestem zadowolony, jak tylko zacznę szukać czegoś lepszego nie omieszkam nie wspomnieć na forum Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts