Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Cześć

Jestem właścicielem słuchawek AKG 701K ( jestem z nich naprawdę zadowolony ). Ogólnie spisują się świetnie, ale mam pewien kłopot.

1) Gdy puszcze jakiś Clip LQ z np youtuba, nie jestem wstanie go wysłuchać bo w słuchawkach mama mały szum ( czy coś podobnego ), jest to strasznie wkurzające "szumu" nie mam nigdy na głośnikach ( zwykłe creativy ).

2) ten problem tez dotyczy słuchawek ale myślę że bardziej się tyczy karty dźwiękowej ( Prodigy 7.1 HiFi, na Win Xp ). Jak niekiedy (nawet spontanicznie ) wyłączę aplikacje albo włączę ich kilka naraz w słuchawkach mam już sam Szum ;/ jak np wyłączę słuchawki i odczekam 2 minuty szumu nie biedzę, albo jak podczas szumu zrobię podobną rzecz co go spowodowała to też zniknie.

Problemy te mam od początku, nie są strasznie wkurzające, działam na słuchawkach i kardzie od pół roku. Pisze z ciekawości czy jest to naturalne i czy np taki szum może szkodzić sprzętowi i czy mam omijać go jak ognia icon_razz.gif

Z góry dziękuje za odpowiedz.
Pozdrawiam Gimbus

Napisano
AKG 701 to "wymagajace" słuchawki o wzmacniacza ,ponoc lubia sie bardzo z Leben 300 lub Leben 600 ale to kosztuje dużo Kzł icon_sad.gif. Raczej w kompie masz cos zle ustawione w opcjach z dzwiekiem.Jesli mozesz opisz tor dla twoich AKG .
Napisano
Słuchawki tej klasy po prostu bezlitośnie obnażają wady taniego sprzętu i źle nagranej muzyki, to wszystko.

Weź swoje AKG do kogoś, kto ma normalny odtwarzacz CD, podepnij się pod gniazdko słuchawkowe w nim lub wzmacniaczu, zapodaj jakąś oryginalną płytę i będziesz wiedział, gdzie tkwi problem.
Wymienione przez Ciebie zakłócenia absolutnie nie są szkodliwe dla słuchawek, zapewne jednak działają Ci na zęby, co? icon_mrgreen.gif