hunter2011 Napisano 11 września 2010 Udostępnij Napisano 11 września 2010 Podczas oglądania filmu bądź grania w 5.1, gdy chcę wyłączyć komentarz i ściszam na max głośnik centralny, on nie daje dźwięku - to jest ok, ale za to z subwoofera słychać tak jakby bardzo przytłumiony komentarz. Czy to wina sterowników, bądź karty? Jak ten problem rozwiązać?EDIT. Zauważyłem to samo podczas 'testu' z tylnymi głośnikami, z centralnym również. Gdy są wyciszone na max to nie grają, lecz przy teście z subwoofera wydobywa się "rear left" "rear right" to samo tyczy się "front center".EDIT2. Jeżeli chodzi o test z konsoli głośników tego problemu nie ma, lecz tam nie ma testu "głosowego" tylko szum (po kolei zaczynają szumieć głośniki).EDIT3. Sprawdziłem również na karcie zintegrowanej - to samo. Więc pozostaje tylko System? Czy coś natury czysto-technicznej z głośnikami?Ma ktoś jakikolwiek pomysł?System to Windows 7 x64 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 12 września 2010 Udostępnij Napisano 12 września 2010 Najprawdopodobniej to wina głosników, za pewne odcięcie pasma subwoofera jest wysoko i dlatego słyszysz najniższe częstotliwosci wokali - w granicach 250-400Hz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hunter2011 Napisano 13 września 2010 Autor Udostępnij Napisano 13 września 2010 Cytat Najprawdopodobniej to wina głosników, za pewne odcięcie pasma subwoofera jest wysoko i dlatego słyszysz najniższe częstotliwosci wokali - w granicach 250-400Hz. Tzn. usterka? Kwalifikuje się to na gwarancję? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 13 września 2010 Udostępnij Napisano 13 września 2010 Nie, tak po prostu mają... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts