krzsio96 Napisano 12 września 2010 Udostępnij Napisano 12 września 2010 Nie wiem czy to ten temat ale nie wiedziałem do czego to wsadzić więc tak mam głośniczki z akumulatorkiem 5v czy dało by się bodmienić lub ładować go 9,6v akumulatorkiem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 12 września 2010 Udostępnij Napisano 12 września 2010 Niedałoby się... co chciałbys osiągnąć, że przyszedł ci do głowy taki pomysł??? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzsio96 Napisano 12 września 2010 Autor Udostępnij Napisano 12 września 2010 głośniczki krutko trzymają baterie a słucham muzyki na dworze i tak bym sobie podłączył akumulatorek i się ładuje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 12 września 2010 Udostępnij Napisano 12 września 2010 Jesli chcesz, żeby dłużej trzymały to nie potrzebujesz większego napięcie tylko większą pojemnosć tzn. nie więcej Volt [V], tylko więcej ampero-godzin [Ah]. Napisz jaką pojemnosć ma obecny akumulator to poszukamy jakiegos zamiennika. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzsio96 Napisano 12 września 2010 Autor Udostępnij Napisano 12 września 2010 są to te głośniczki http://allegro.pl/glosniki-przenosne-mp3-u...1214879710.html nie wiem ile mają ah Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 12 września 2010 Udostępnij Napisano 12 września 2010 Chwila, bo już się zgubiłem ty chcesz wymienić akumulator/baterię w głosnikach na większy/-ą, żeby dłużej trzymał/-a, czy chcesz szybciej ładować ten, który jest teraz??? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzsio96 Napisano 12 września 2010 Autor Udostępnij Napisano 12 września 2010 albo żeby dłużej trzymał albo jakiś akumulatorek żebym mugł go ładować na dworze Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 12 września 2010 Udostępnij Napisano 12 września 2010 No to, żeby dać większy akumulator to musisz wyciągnąć z srodka ten, który teraz tam siedzi i sprawdzić jaką ma pojemnosc. Bez tego nie ma szans, żeby ci pomóc, bo z tym ładowaniem to nie wypali. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzsio96 Napisano 13 września 2010 Autor Udostępnij Napisano 13 września 2010 nie ma napisanego ile ah, to jest ten akumulatorek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 13 września 2010 Udostępnij Napisano 13 września 2010 No to mamy problem i jedyne co możesz zrobić to naładować ten akumulator, sprawdzić miernikiem ile on rzeczywiscie ma Volt i kupić jakis zapasowy... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzsio96 Napisano 14 września 2010 Autor Udostępnij Napisano 14 września 2010 5v Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzsio96 Napisano 14 września 2010 Autor Udostępnij Napisano 14 września 2010 http://allegro.pl/akumulator-3000-mah-nimh...1217724913.html ten by pasował? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 14 września 2010 Udostępnij Napisano 14 września 2010 Na 99% tak... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzsio96 Napisano 15 września 2010 Autor Udostępnij Napisano 15 września 2010 to spoko ale nie wiem czy sie opłaca bo za głośniczki dałem 60zł a jeśli mam coś w tym typie tylko 9,6 i bym kilka bateryjek z nichu usunoł to by działało Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 15 września 2010 Udostępnij Napisano 15 września 2010 Jesli odłączysz tyle, żeby akumulator dawał nie więcej niż 5,5V to powinno działać bez problemów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzsio96 Napisano 16 września 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 września 2010 a i jeszcze jedno a panel słoneczny aby ładował akumulator Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verul Napisano 16 września 2010 Udostępnij Napisano 16 września 2010 Wieksza wydajnosc bedzie mial chyba chomik z pradnica w kolowrotku. Z tym panelem to juz przegiecie. Kup drugi zestaw akumulatorkow i tyle, zamiast cudowac z panelami. Sam tego i tak nie zmontujesz, a nawet jesli to nie sadze by zysk jaki z tego bedziesz mial byl wart zachodu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzsio96 Napisano 16 września 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 września 2010 to jest ten akumulatorek co pisałem i ile mam "bateryjekl" usunąć Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts