Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Jako nowy forumowicz witam wszystkich serdecznie:)
Otwieram lokal typu PUB Club i jestem na etapie zakupu sprzętu audio.
Lokal posiada 3 sale oraz ogródek. Na każde z 4 pomieszczeń wyprowadzona jest para kabli dwużyłowych (czyli 2 głośniki na pomieszczenie)
Zamiar jest taki aby każde z 4 pomieszczeń miało możliwość regulacji głośności oraz jedno pomieszczenie będzie przewidziane na parkiet do tańczenia.
Czy jest ktoś w stanie napisać w jaki sprzęt powinienem zainwestować aby wszystko dobrze grało?
Jaki sprzęt audio? Amplituner + odtwarzacz CD? Jakie głośniki na każde pomieszczenie (proszę bez wielkich dyskotekowych kolumn, widziałem głośniki JBL do 40cm ale zupełnie nie wiem jaki to model i typ, no i cena też powinna być w miarę przystępna)
Pomieszczenia mają po ok 25m2
Z góry dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam
Napisano
Parę pytań uzupełniających.
1. Jedno pomieszczenie ma być przeznacznone do tańczenia, a reszta??? Rozumiem, że w tym jednym muzyka ma grać raczej głosno, czy w innych ma być podobny poziom głosnosci, czy raczej ciszej tylko jako tło???
2. Czy chcesz mieć cztery zupełnie niezależne systemy, czy źródło ma być jedno, a tylko regulacja głosnosci oddzielna???
3. No i ostatecznie ile wogóle jestes w stanie przeznaczyć, bo może myslimy o zupełnie różnych kwotach. Zrozumiałe jest, że chcesz kupić ten sprzęt jak najtaniej, ale pewnych granic nie da się przesunąć...
Napisano
Dzięki wielkie za odpowiedź!!
A więc tak, w jednym pomieszczeniu muzyka ma grać głośniej w przypadku kiedy będzie impreza więc tam mogą być lepsze głośniki niż w pozostałych pomieszczeniach, w których muzyka będzie leciała w tle. Oczywiście widocznie źle napisałem, źródło ma być jedno a głośność ustawiana ma być oddzielnie dla każdego z 4 pomieszczeń.
Co do kwoty to bez szaleństw ale również nie chcę kupić badziewia "Made in China". Chciałbym zamknąć się w kwocie 5000 zł (głośniki + sprzęt grający + wzmacniacz, ew. amplituner).
Napisano
Z tym jednym źródłem to jest niejako problem, bo normalnie potrzebujesz cztery zestawy stereo, z czego trzy mniejsze i jeden większy. Tylko, że nie kojarzę obecnie, żadnego w miarę przystępnego cenowo miksera, który miałby cztery wyjscia o regulowanym poziomie głosnosci. Są np. Behringery, gdzie masz MAIN i dwie Subgrup'y, ale nie jestem pewien jak to działa do końca, a poza tym są trzy nie cztery...

Możliwosci na obejscie jest wiele i na forum wytłumaczenie ich zajmie strasznie dużo miejsca. Proponuję ci, żebys znalazł jakis sklep z profesjonalnym naglosnieniem studyjnym/estradowym i skontaktował się z nimi. Niech podpowiedzą ci jak najlepiej to rozwiązać, a my tutaj najwyżej pomożemy w wyborze firm i modeli icon_wink.gif