rufigekru Napisano 24 września 2010 Udostępnij Napisano 24 września 2010 Jestem już prawie zdecydowany na kino domowe (wszystko Yamahy):amplituner - RX-V465odtwarzacz - BD-S667kolumny przednia i efektowe - NS-P60 MkIIsubwoofer - YST-SW012kolumny przednie - NS-555Wykorzystanie: 75% muzyka (głównie mp3), 25% filmy (dlatego wybrałem NS-555 a nie NS-50)Pokój, w którym będzie stał sprzęt ma 16m.Pytanie: Czy pokój nie jest za mały? Byłem w na odsłuchu całego zestawu i NS-555 daje bardzo mocno w niskich partiach. Czy można pewne rzeczy zniwelować korektorem, czy może po pierwszym uruchomieniu zajmie się tym mikrofon z amplitunera. Ktoś sugerował żeby wziąć jednak NS-50 (które notabene pasują do reszty kolumn) bo w takim małym pokoju będzie nieprzyjemny pogłos z NS-555, ale dźwięk z NS-555 mimo wszystko wydaje mi się pełniejszy niż z NS-50 :/ Poza tym gdzieś wyczytałem, że w związku ze specyficzną górą tych kolumn, słabiej prezentują się w nich mp3. Czy to prawda?Wiem, ze pytania są może idiotyczne, ale wydam taką kwotę, że chcę uniknąć pomyłek a nie mam wcześniejszych doświadczeń z takim sprzętem.Z góry dziękuję za rady! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akapowiec Napisano 27 września 2010 Udostępnij Napisano 27 września 2010 (edytowany) WitamMam Yamaha NS-777 ( chyba od NS-555 różnią się jednym głośnikiem 20 cm)do tego dokupiłem sub-a NS-WS700 ale mam pokój 35 m2.No chodzi to pięknie ( nieraz ok. 8 godzin dziennie), głównie muzyka, ale z płyt CD.Nie mam doświadczenia jak z mp3. Edytowano 28 września 2010 przez RoRo Odpowiadając na post poprzednika bezpośrednio po nim nie ma sensu go cytować! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rufigekru Napisano 28 września 2010 Autor Udostępnij Napisano 28 września 2010 (edytowany) Byłem dzisiaj na kolejnym odsłuchu i trochę przez przypadek testowałem też Missiony n34i i... się zakochałem Za mój budżet bardziej nie poszaleję, a na głowę biją moim zdaniem ns-50 i dźwięk odpowiada mi bardziej niż w ns-555 (łagodniejszy bas). Rewelacja! Proszę powiedzcie w jaki sposób najlepiej połączyć tv - amplituner, żeby w kinie domowym mieć dźwięk z telewizora (oczywiście w drugą stronę hdmi)? Wejścia/wyjścia w załączniku.[attachment=2759:samsung_le40_c650.bmp] samsung_le40_c650.bmp Edytowano 29 września 2010 przez RoRo Korzystaj z funkcji EDYTUJ by uzupełnić swoją wypowiedź zamiast pisać jeden swój post pod drugim... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 29 września 2010 Udostępnij Napisano 29 września 2010 To jeszcze nie era zwrotnej informacji audio na kablu HDMI, więc będziesz musiał sobie poprowadzić dodatkowy kabelek najlepiej OPTICAL. Masz tam opisany prawdopodobnie jako DIGITAL AUDIO OUT. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts