Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Drodzy przyjaciele !!!!
Wracając do mojego postu dot. doboru DVD zdecydowałem sie na Yamaszke S 661 (moj amp RX-461 głosnki Koda 860 TV LG 37LH3000) Wpadlem na genialny pomysł i postanowiłem pozyczyc od znajomego model nizszy DVD czyli S661 zeby zapodac i sprawdzic jak hula ;-0 iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii niestety mam problem którego zadne forum nie rozwiaze........
Podczas podłaczania "przypadkiem" okazało sie iz moj amp pomimo iz pan w sklepie obiecywal ze posiada HDMI ma ale niestety nie przysyla do ampa dziwieku ;--( podobno ten typ tak ma bo stary jakis jest czy cos..... wiec podlaczylem dvd do tv kablem HDMI a dziwiek z dvd coaxialem do amplitunera ...... i tu zaczyna sie jazda ...... bo dzieku po prostu nie ma ;-( tzn w momencie gdy przelacze TV na tryb hdmi od razu rozlacza sie dziwiek z dvd do ampa (coaxial sie wylacza ;-() nie wiem dlaczego tak jest ale gdzy przelacze np na kablowke to dziek powraca ........ BŁAGAM PROSZE O JAKIES WSKAZÓWKI BO JUZ NAPRAWDE PRZESTAJE WIERZYC W SIEBIE '-) Z GORY DZIEKUJE I POZDRAWIAM
Napisano
A przeglądałeś instrukcję do amplitunera?
Zazwyczaj na końcu jest opisanych kilkanaście typowych przykładów z problemami dotyczącymi obsługi.
Może występuje sytuacja, że z DVD dźwięk leci tylko jednym typem kabla (choć raczej w to wątpię...) cyfrowego: albo HDMI albo koaksjale.

Pozdrawiam
Napisano
Witam. Po pierwsze model Yamaha RX-461 nie ma żadnego gniazda typu: HDMI!!! Mają go modele nowsze, czyli RX-465 oraz RX-467. Ale to nie jest w Twoim problemie istotne, choć to fakt!!! Problem jest dość dziwny, bo gniazda HDMI i DIGITAL nie powinny aż tak na siebie wpływać. Proponuje w ustawieniach odtwarzacza Yamaha DVD-S661 AUDIO SETUP PAGE: w pozycji HDMI AUDIO utawić na off. I przy okazji sprawdzić jakie ustawienia mają gniazda DIGITAL OUT... Swoją drogą to pierwszy raz spotykam się z takim problemem, żeby ustawienia HDMI miały wpływ na inne wyjścia...? W moim odtwarzaczu PIONEER DV-LX50 nie mam takich stresów icon_wink.gif.
Napisano
witam ponownie icon_wink.gif otóż Yamaha RX 641 ma HDMI icon_wink.gif własnie patrze na nią icon_wink.gif lecz podobno idzie tylko wizja icon_wink.gif ale nie o tym wydaje mi sie iz jest to wina DVD i polaczenia rownoleglego HDMI i coaxial.. mozliwe aby nawzajem sie wykluczly bo na to wyglada .. gdy np wylacze TV to dzwiek natychmiastowo sie pojawia ..... stad moje pytanie czy faktycznie to mozliwe ???? Pozdrawiam i zgóry dziekuje za wszelkie odpowiedzi