neuralnode Napisano 25 listopada 2010 Udostępnij Napisano 25 listopada 2010 Witam,Planuję kupić swój pierwszy zestaw audio, i po wstępnej eliminacji wielu propozycji, zostałem z listą trzech poniższych:Marantz SA7003 + PM7003Arcam FMJ CD17 + FMJ A18Rotel RCD-06 + RC-06Sprzęt brzmieć będzie w pokoju 16m2, zaś rodzaj słuchanej muzy to muzyka filmowa, rock progresywny, ambient, trochę jazzu.Który z tych zestawów zagra lepiej i dlaczego?Proszę o opinie i rady. Dzięki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 25 listopada 2010 Udostępnij Napisano 25 listopada 2010 Zestawy na porównywalnym poziomie ,Rotela ze starszej serii miałem, Marantza /7001/ ma mój kolega u którego często bywam ,Arcamasłuchałem parę razy w zaprzyjażnionym Salonie ,były to raczej dłuższe odsłuchy i nie ukrywam ,że najbardziej podobał mi się z tej trójki.W zależności co wybierzesz to i tak brzmienie wg. mnie zdeterminuje pomieszczenie i kolumny ,nie ma tu prostej rady ,jak jestmożliwość to wypożycz i odsłuchaj. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neuralnode Napisano 25 listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 25 listopada 2010 No właśnie, czy istnieje gdzieś możliwość wypożyczenia sprzętu, np. na zasadzie wpłacenia jakiejś kaucji lub podpisania cyrografu?Obawiam się bowiem, że odsłuch w sklepie może być mylący z uwagi na inną charakterystykę pomieszczenia niż docelowe (mój pokój).Najlepiej byłoby wypożyczyć wszystkie 3 zestawy jednocześnie, plus jakieś kolumienki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verul Napisano 25 listopada 2010 Udostępnij Napisano 25 listopada 2010 Cyrografu sie nie podpisuje. Sklep bierze kaucje za sprzet w wysokosci 100% jego wartosci i tyle. Jak popsujesz to nic nie traca. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 26 listopada 2010 Udostępnij Napisano 26 listopada 2010 Ja gram na takim zestawie:ROTEL RA04ROTEL RCD-06SElac FS 68GS 242 "ADAM"FISHER CR 5122PIONEER F 502 RDSi bardzo jestem zadowolony. Rotel z Elacami gra wiernie nie przerysowując żadnego zakresu. Potrafi uderzyć w rockowych kawałkach i wydobyć detale z progresywnego grania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avatar Napisano 27 listopada 2010 Udostępnij Napisano 27 listopada 2010 Jak mozesz podej tez budzet i czy tez planujesz jeszcze zakup kolumn. Pytanie o tyle wazne ze ja dolaczylbym do Twojego zestawienia zarowno NADa jak i rewelacyjna elektronike Creeka - bardzo dobrze portrafi zagrac model EVO2. Moim zdaniem to lepsza elektronika od 3 wymienionych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neuralnode Napisano 27 listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 27 listopada 2010 Cytat Jak mozesz podej tez budzet i czy tez planujesz jeszcze zakup kolumn. Pytanie o tyle wazne ze ja dolaczylbym do Twojego zestawienia zarowno NADa jak i rewelacyjna elektronike Creeka - bardzo dobrze portrafi zagrac model EVO2. Moim zdaniem to lepsza elektronika od 3 wymienionych. Budżet to ok. 4K PLN na CD i wzmacniacz, zaś na kolumny chcę przeznaczyć 2K PLN za parę, 2500 max. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts