Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam ze zglendu na niechęć do nowego remontu mieszkania i własną wygode planuje zakup zestawu głośników do kina typu soundbar .
Pod uwagę brałem JVC TH-BS7 ale.... w momencie jak usłyszałem to w sklepie czar prysł dźwięk płynący z głośnika centralnego to nieporozumienie lepiej chyba zagrało by radyjko tranzystorowe z jednym 5 cm głośniczkiem - definitywnie odpada poprosiłem nawet przedawce aby włączył cd audio i to samo rozczarowanie
Obecnie biore pod uwage Denon DHT-FS3 może ktoś słyszał jak to gra na żywo ja jeszcze nie miałem okazji wienc narazie tylko szperam po internecie w poszukiwaniu opińji i opisów testów gdyby ktoś coś wiedział prosze o odpis można też pisać na gg : 9559591
Pozdrawiam Krzysztof
Napisano (edytowany)
Cześć ! A ją kwotą dysponujesz ? Miałem przez tydzień YSP-4100 ,bardzo droga zabawka .Dzwięk nie odbijał się od firan , moim zdaniem niewart 2.5k.
Ciekawą propozycją jest BOSE CINEMATE GS. A najrozsądniej jakieś stereo. Z soundbar-ów najlepiej (w programie GAŻET w TVN Turbo) wypadł Philips.
Edytowano przez RoRo
Odpowiadając na post bezpośrednio po nim - nie ma potrzeby cytować go w całości...
Napisano
Czytając i śledząc ceny sam nie wiem co wybrać nie znam ani nie słyszałem niczego o czym pisano wyżej .Nie miałem okazji widzieć testu w tvn turbo co tam jeszcze poza philipsem testowano ? Na dzień dzisiejszy philips HTS9140/12 jest już w moim zasięgu a o tym co myślicie ?
Napisano
Pigwa, produkty, które podałeś mają strasznie dużą rozpiętość cenową. Jeśli chodzi o zestawy typu soundbar w najniższym przedziale cen (1300 zł i wzwyż) powinieneś rozważyć wybór modelu HTS5120/12 marki Philips.
Zapewnia on obsługę formatów filmowych takich jak: DVD, DivX, XviD, MPEG2, MPEG4 i WMV. Dodatkowo obsługuje pamięci przenośne USB i umożliwia odtwarzanie filmów i muzyki bezpośrednio po ich podłączeniu.
W skład zestawu wchodzi smukły panel z ekranem dotykowym, w panelu znajdują się głośniki i odtwarzacz. Oddzielny od obudowy jest bezprzewodowy subwoofer. Moc muzyczna RMS zestawu to 400W.
Jak na urządzenie typu soundbar, zestaw ten umożliwia dużą swobodę w montażu. Możesz postawić go standardowo pod TV lub np. powiesić na ścianie.
Teraz napiszę Ci co nieco o najlepszym zestawie soundbar w gamie produktów Philips na 2010 rok. Chodzi mi o model HTS9140/12 z obsługą formatu Blu-Ray, wbudowanym cyfrowym wzmacniaczem najwyższej klasy „D” oraz obsługą autorskiej technologii Philips Ambisound odpowiadającej za to by pięć głośników ukrytych w jednej obudowie generowało dźwięk przestrzenny. Zestaw HTS9140/12 umożliwia także łączność bezprzewodową z komputerem (wymiana plików multimedialnych i bezprzewodowa transmisja plików z komputera do odtwarzacza) oraz dostęp do usług internetowych „skrojonych” pod obsługę sieci przy użyciu pilota.

Ciekawych funkcji w obu zestawach jest naprawdę więcej i tu zapraszam Cię na oficjalną stronę marki Philips. Poczytasz tam o innych rozwiązaniach jak również obejrzysz oba zestawy. Jeśli miałbyś dodatkowe pytania nie bój się ich zadać i pisz na ekspert@philips.com. Mam nadzieję, że pomogłem.