Łukasz Napisano 13 grudnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 13 grudnia 2006 Witam! Po nagrzaniu amplitunera technics sa ax 530 w jednym kanale stereo zanika dżwiek i pojawia sie charakterystyczny szum. Także drobne uderzenia w obudowę powodują tą sytuację. Może ktoś miał podobny problem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 13 grudnia 2006 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2006 Skoro trzeba walnąć, oznacza to, że coś nie styka na płytce wzmacniacza. Przyczyną są zimne luty, musisz dokładnie sprawdzić płytkę końcówek mocy, najlepiej z pomocą lupki. Są to pęknięcia cyny wokół nóżek elementu (rezystor, tranzystor, scalak mocy). Przeważnie występuje w miejscach, gdzie są duże prądy i wyższe temperatury. Po zlokalizowaniu należy przetopić lutownicą z cyną i pastą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 14 grudnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 14 grudnia 2006 Dzięki! Sprawdziłem i faktycznie były pęknięcia cyny na nóżkach tranzystora oraz gniazdach głośnikowych. Poprawiłem połączenia i wszystko juz w porządku. Gra!!!! Pozdrawiam! Łukasz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boloxxx Napisano 17 maja 2009 Udostępnij Napisano 17 maja 2009 Witam! Po nagrzaniu amplitunera technics sa ax 530 w jednym kanale stereo zanika dżwiek i pojawia sie charakterystyczny szum. Także drobne uderzenia w obudowę powodują tą sytuację. zaraz po tyt wyskakujr mi na wyświetlaczu over load a jk co nacisne to wyświetla sie switch off powerMoże ktoś miał podobny problem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts