tobi505 #1 Napisano 16 grudnia 2010 Witam was zacznę od początku,mieszkam w Uk i chciałbym kupić sobie sprzęt grający mam na oku Onkyo 308 ze względu na to iż w przyszłości nie musiałbym zmieniać amplitunera by ewentualnie rozszerzyć do 5.1.Mój budżet na głośniki to maksymalnie 200F wiem to nie za dużo. Na oku mam głośniczki Eltax Concept 400-Co myślicie o tych głośnikach? słyszałem że są bardzo dobrze wykonanePokój jest mały,w kształcie prostokąta o wymiarach 3,30x1,90 mam 19lat ale nie jestem takim nastolatkiem co słucha techno i potrzebuje dudnienia. Słucham pop,rock,hip-hop lubię miły dla ucha bass(naturalny)Mam jeszcze na oku kody 702f tylko nigdzie nie mogę ich wyszukać w ukCo myślicie na ten temat? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pacio94 #2 Napisano 16 grudnia 2010 Napisz ile chcesz przeznaczyć na to całkowicie (300GBP???)... w UK można znaleźć bardzo dobre oferty sprzętu powystawowego, czy nawet nowego, nieraz przecenionego nawet o 70%!!! Tym samym jest szansa, że znajdziemy dla ciebie coś lepszego Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tobi505 #3 Napisano 16 grudnia 2010 Cytat Napisz ile chcesz przeznaczyć na to całkowicie (300GBP???)... w UK można znaleźć bardzo dobre oferty sprzętu powystawowego, czy nawet nowego, nieraz przecenionego nawet o 70%!!! Tym samym jest szansa, że znajdziemy dla ciebie coś lepszego Więc tak na amplituner mam 200F a na głośniki 150-200 jeżeli znajdziesz coś lepszego to fajnie:)PS. co do amplitunera to chciałbym zostać przy onkyo ale zostaje jeszcze sprawa głośników Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pacio94 #4 Napisano 16 grudnia 2010 Co do amplitunera to ja bym raczej nie został przy ONKYO za 200GBP masz w Richer Sounds przeceniony Cambridge Audio 640R, w porównaniu do twojego pierwszego wyboru to po prostu kosmos, zjada biednego japończyka na sniadanie (nie wiem gdzie mieszkasz, bo oni nie chcą za bardzo wysyłać towaru CLEARENCE). Ewentualnie Pioneer VSX-1019. Kolumny do twojego pomieszczenia wziąłbym raczej podstawkowce, jesli nie chcesz dudniącego basu... KEF IQ3, Mordaunt Short Mezzo 1, DALI Ikon 1 (były tam gdzieś, ale zamknałem, a nie będę szukał od nowa, bo to sporo roboty ) Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tobi505 #5 Napisano 16 grudnia 2010 Cytat Co do amplitunera to ja bym raczej nie został przy ONKYO za 200GBP masz w Richer Sounds przeceniony Cambridge Audio 640R, w porównaniu do twojego pierwszego wyboru to po prostu kosmos, zjada biednego japończyka na sniadanie (nie wiem gdzie mieszkasz, bo oni nie chcą za bardzo wysyłać towaru CLEARENCE). Ewentualnie Pioneer VSX-1019. Kolumny do twojego pomieszczenia wziąłbym raczej podstawkowce, jesli nie chcesz dudniącego basu... KEF IQ3, Mordaunt Short Mezzo 1, DALI Ikon 1 (były tam gdzieś, ale zamknałem, a nie będę szukał od nowa, bo to sporo roboty ) A co tak naprawdę myślicie o tych eltaxach?CAMBRIDGE AUDIO 640R niestety nie kupie:( musiałbym pojechać do Plymouth bo to są czystki i nie wysyłają towaru kurierem Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pacio94 #6 Napisano 16 grudnia 2010 Sądzę, że są wiele za duże do twojego pokoju, one w 20m2 i więcej grałyby może ok... Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tobi505 #7 Napisano 16 grudnia 2010 Cytat Sądzę, że są wiele za duże do twojego pokoju, one w 20m2 i więcej grałyby może ok... To może lepiej ten zestaw klikprzy okazji byłoby i kino domoweuzbierać więcej pieniążków i dokupić 2 porządne fronty? co wy na to 2w1 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach