Eddie Napisano 17 listopada 2007 Udostępnij Napisano 17 listopada 2007 Witam nie bede zakladal nowego tematu bo moj problem jest bardzo podobny do tego zalozonego przez kolege tutaj .. mianowicie jestem parwie ze laikiem ... mam pokoj 5 na 6m dosyc zagracony .. muzyki odsluchuje z komputera .. gat . trance house ogolnie muzyka electroniczna .. chce zakupic jakis spzret z anie drogie pieniadze do dysp ok 2 tys . chcialem kupic kino domowe pod kompa wpadl mi w oko ampi Denon 1707 i zestaw kolumn Prism Emerald HT-400Filmow nie ogladam bo mam kino w 2 pokoju z tego co pzreczytalem nie ma sensu kupywac ampi wielo kanalowego ... wiec powinienem zainwestowac w stereo tak ?? czy sa tez jakies zalety sys 5.1 w takim przypadku ??moze ktos by mi pomogl co moge za taie pieniadze kupic w miere bo nie spodziewam sie jakiegos dobrego spzretu za te pieniadze ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hybyrd83 Napisano 17 listopada 2007 Udostępnij Napisano 17 listopada 2007 Eddie,W cenie do 2kzl nie kupisz zadnego dobrego KD. W tym budzecie KD sa sprzedawane w zestawach, ktore "graja" tragicznie, naprawde szerze odradzam. Poza tym sam odpowiedziales sobie na pytanie, ze nie warto kupowac bo masz juz jakis zestaw do kina. W tej cenie polecam tylko stereo z drugiej reki. Jesli zdecydujesz sie na uzywke daj znac, bedziemy mysleli co szukac. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macleod Napisano 18 listopada 2007 Autor Udostępnij Napisano 18 listopada 2007 witam wszystkich ponowniezostał mi juz wąski wybór pomiedzy Nad C352Cambridge Audio 640Av2co do kolumn to biorę pod uwagę Monitor Audio lub Kef ok 2000plnWiem że może to nie jest idealny wybór biorąc pod uwage pozostałą konkurencje jak np, Xindak ale mógł bym tak szuka w nieskończonośc Dam znac co ostatecznie wybrałem a dzwiek na pewno bedzie przepiekny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macleod Napisano 10 grudnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 10 grudnia 2007 Witam Dziekuję wszystkim za udzieloną pomoc ostatecznie zakupiłem NAD C352 który współpracuje z monitor audio bronze2 i jestem bardzo zadowolony Mam nadzieje ze ten temat pomoże również innym czytelnikom. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kenishiwata Napisano 11 grudnia 2007 Udostępnij Napisano 11 grudnia 2007 Jeśli słuchasz głównie muzyki to proponuje skupić się na jakości stereo, czyli dobry wzmacniacz stereo + dobry odtwarzacz CD. Do odtwarzania filmów proponuję otwarzacz dvd z wbudowanym dekoderem AC3, możesz wtedy podłączyć 2 lub 3 wzmacniacze. Do przednich kanałów podłączasz najlepszy wzmacniacz i najlepsze kolumny, do dodatkowych kanałów wystarczą prostsze i tańsze wzmacniacze i kolumny. Osobiście uważam że w większości przypadków wystarczy zestaw 2 + 2,zestaw 5+1 tylko przy świetnych warunkach mieszkaniowych Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobosz65 Napisano 9 listopada 2011 Udostępnij Napisano 9 listopada 2011 Mam wielkiego świra na punkcie muzyki dlatego słucham z komputera, przy użyciu zewnętrznej karty dźwiękowej(ESI QuataFire za 2 stówki daje radę) ale najważniejsza jest jakość dżwięku, więc używam odsłuchów studyjnych – 3000 na stronę.. Uwierzcie to działa. Jednak do oglądania filmów, a to moja druga miłość wystarcza w zupełności kino domowe Sony. Głębia obrazu i dźwięku jest bardzo dobra, a jak mi mało to po prostu idę do kina. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukas_P Napisano 9 listopada 2011 Udostępnij Napisano 9 listopada 2011 krótko: Dobre stereo świetnie sprawdzi się w filmachPoza tym należy pamiętać że mamy do akustycznego zagospodarowania tylko 2 klocki a nie 6, a "gdzie" stoi jest równie ważne jak "co" stoi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts