Beliaro Napisano 23 grudnia 2010 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2010 pytam tak na przyszłość gdyż sprzedaje PC i zastanawiam się na zakupem zestawu logitech z-5500 lub Tonsila Altus 200W http://allegro.pl/tonsil-altus-200-para-st...1379961360.htmlzastosowanie to głównie muzyka nie są mi potrzebne wszystkie szmery itp w grach:-)ew. w grę wchodzą jeszcze słuchawki ale nie wiem czy jest to dobre rozwiązanie ale zawsze dorzucić można:)co mnie interesuje? soczysty bass muzyka Trance czasami wleci coś ciężkiego Lordi,Metallica czy Rammstein:Dco do ceny jeśli macie inne propozycje to max 800zł to taki najniższy próg za jaki widziałem z-5500 bo Altusa jednego kupie na 100% za tyle (używka)ogl. szukam czegoś co ma niezłego KOPA:-) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verul Napisano 27 grudnia 2010 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2010 Jak masz zamiar sluchac z5500 bez komputera? Poza tym te plastiki nie sa warte tych pieniedzy jesli chodzi o muzyke. Nie wiem jak o dudnienie, moze dudnia wystarczajaco jak na taka kase (jak kto jest milosnikiem). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beliaro Napisano 27 grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 27 grudnia 2010 mam lapka więc o kompa się nie martw. muzyka tylko 356kb+ więc chce też to ładnie sobie słuchać bo na obecnych pierdziawkach x-540 to masakra lepszy bas zorobie uderzając mocno nogą w ziemie będzie bardziej soczysty od pudełkowego z logitecha. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verul Napisano 27 grudnia 2010 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2010 Do muzyki 5.1 to generalnie niezbyt. Ale sa rozne gusta, podobno niektorzy nawet lubia sluchac dody i innych takich wiec i znajda sie milosnicy muzyki z 5.1 logitecha.Powiedz mi - jak masz zamiar podlaczyc te tonsile do lapka? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beliaro Napisano 28 grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 28 grudnia 2010 kupiłbym wzmacniacz/amplituner jakiś i wtedy pod lapka.skoro tak to jakieś inne propozycje może ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verul Napisano 28 grudnia 2010 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2010 Wzmacniacz i kolumny to jednak wydatek wiekszy niz zakladane 800. Ja na Twoim miejscu zakladajac ze zalezaloby mi na jakosci muzyki kupilbym karte dzwiekowa na USB i do tego glosniki Solo 7c. Ale nie umiem Ci powiedziec czy bas z tych glosnikow Ci wystarczy. Sa to jedne z najlepszych glosnikow do komputera, ale chyba raczej do muzyki niz do bum bum bum - bez obrazy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beliaro Napisano 28 grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 28 grudnia 2010 mają one chociaż wystarczająca ilość mocy by było je słychać w całym domu chociaż w 1/2 ?bo często mam włączoną muzykę u siebie i ide gdzieś coś robić w innym pomieszczeniu na tym samym piętrze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verul Napisano 29 grudnia 2010 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2010 Nie sluchalem ich i nie wiem jak graja. Ale z komputerowek to najlepsza opcja do muzyki. Slychac je bedzie na pewno (male nie sa) ale znowu - zalezy czego oczekujesz. Slowa: slychac, cicho, glosno, bardzo glosno itd sa pojeciami wzglednymi i dla kazdego moga oznaczac co innego. Po prostu posluchaj ich. Mozesz przeciez zamowic i zalatwic sobie mozliwosc zwrotu czy wymiany. Przy sprzedazy przez internet mozliwosc zwrotu masz zawsze, ale jest sie w plecy na przesylkach wiec lepiej to w sklepie stacjonarnym zalatwic.Bo jesli chodzi o wzmacniacz i kolumny uzywane do 800zl to Ci z tym nie pomoge, bo az tak sie nie znam. Zreszta musialbys wowczas brac sprzet raczej leciwy a to tez jest loteria w jakim stanie sie taki znajduje, choc mozna czasem trafic cos wartego uwagi tak wiec nie jest nic przesadzone. Czasem ludzie sprzedaja cale zestawy starych uzywanych kolumn z wzmacniaczem i w takiej kwocie moze cos sie zajdzie grajacego. Ale nawet jesli to i tak powinienes wowczas przed zakupem pojechac i posluchac. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martes Napisano 5 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 5 stycznia 2011 Altusy blee.Przez 3 lata nagłaśniałem nimi apele i dyskoteki w szkole. Podłączone były do wzmacniacza estradowego 2x150W, po zmostowaniu (mono) 300W. Przy czym to była prawdziwa moc, potwierdzona poborem mocy urządzenia i wagą! Nawet nie myśl o podłączaniu Altusów 300 (to najwyższy model) do jakiegoś lichego amplitunerka KD.Ogólnie to bas brzmiał w tym kupowato. Do gadania przez mikrofon to się nadawało. Do tępego łupania też jakoś uchodziło w tłoku. Ale jak chcesz słuchać na tym w domu, to nie tędy droga. Mimo ogromnego głośnika niskotonowego, niskiego i szybkiego zejścia nie uświadczysz. Zajmują mase miejsca, a pod względem basu zostałyby zjedzone porządnym subwooferem. Czy tym z Logitechów? Nie wiem. Ale naprawdę nie warto płacić 1600PLN za parę Altusów 300.Zastanów się jeszcze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts