DawidStm Napisano 28 grudnia 2010 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2010 Witam wszystkich ! Jestem tu nowy. Na początku chciałbym sie dowiedzieć może co dla nie których banalnej rzeczy ale ja naprawde nie mam pojęcia. Jeśli mam wzmacniacz 700W dwukanałowy czyli 2x350W to czy moge podlączyć pod jedno wejście głośnik 700W ? czy muszą być dwa po 350W ? Proszę o szybką odpowiedź. Pozdrawiam wszystkich Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 28 grudnia 2010 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2010 Możesz...tak naprawdę jakie pytanie taka odpowiedź. Podłączyć możesz sobie zawsze, ale to czy zestaw będzie działał zależy od wielu czynników.-po pierwsze co to wogóle jest za wzmacniacz,-po drugie jaką to kolumnę chcesz podłączyć,-po trzecie do czego ma służyć ten zestaw Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DawidStm Napisano 28 grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 28 grudnia 2010 wzmacniacz taki http://allegro.pl/soling-mrv-2505-wzmacnia...1370070211.htmldo tego głośnik niskotonowy np taki http://allegro.pl/1262ha-gleboki-bass-podw...1380674087.htmllub taki http://allegro.pl/potega-basu-audion-20cm-...1360862581.htmlMa być to wykorzystane do skutera pod akumulator 12V .co o tym myślicie ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 28 grudnia 2010 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2010 Myslę, że ogólna jakosć tego sprzętu jest bardzo niska, ale do robienia hałasu w skuterze się nada...Spokojnie podłączaj i tak te wszystkie dane to jedno wielkie kłamstwo, więc nie ma co się nimi sugerować. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zukzukzuk Napisano 28 grudnia 2010 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2010 Cytat Ma być to wykorzystane do skutera pod akumulator 12V .co o tym myślicie ? Myślę, że powinieneś wstrzymać się do wiosny:)Chyba, że masz ogrzewany garaż? W tym wypadku - nic tylko wsiadać, odpalać i słuchać!!!Zdrowia życzę! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DawidStm Napisano 28 grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 28 grudnia 2010 chcem kupic na wiosne ale juz teraz wole sie zapytać. Napis na wzmacniaczu to napewno nie jest kłamstwo. a nad głośnikiem sie zastanowie. Ten pierwszy wyglada na dosyć dobry. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 28 grudnia 2010 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2010 Jak wierzysz producentowi to nie pozostaje mi nic innego jak życzyć miłego hałasowania Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lothian Napisano 29 grudnia 2010 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2010 Te 700W to pewnie tzw. "moc muzyczna", którą można wykorzystać tylko "raz w życiu wzmacniacza", bo osiągając 700W skończy swoje życie;) Producenci często oszukują ludzi, którzy bardziej zwracają uwagę na ilość watów zamiast na jakość dźwięku i moc znamionową. Podam przykład - do komputera mam podłączone głośniki wielkości telefonu GSM i ich producent podaje, że mają 100W (moc muzyczna), a do mojego zestawu audio mam kolumny, które zajmują 1/10 pokoju i ich producent też podaje, ze mają 100W. Które głośniki zagrają mocniej i ładniej?Odpowiadając na Twoje pytanie to śmiało podłącz te głośniki i tak nigdy nie uzyskasz tych 700W. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DawidStm Napisano 29 grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 29 grudnia 2010 zależy jaki masz pokój . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n3m3s1s Napisano 29 grudnia 2010 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2010 Jak widzę skuter z zamontowanym sprzętem grającym to mam ochotę go rozjechać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DawidStm Napisano 29 grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 29 grudnia 2010 zazdrość ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts