jjc Napisano 17 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2011 Witam,Wiem że to dla audiofila zadanie dość trudne, jednak potrzebuję słuchawek w granicach ~80zł które nie będą za bardzo kaleczyć uszu.Pochodzenie dowolne, jednak nowe milej widziane.Z góry dzięki za pomoc! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 17 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2011 To chyba tylko Sennheiser'y HD201/202. Zbyt wielkiego wyboru to nie ma w tym budżecie.Używek raczej nie ma w takich kwotach, ale jakbyś coś upolował to rzeczywiście odbije się to pozytywnie na jakości np. link. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjc Napisano 17 stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 17 stycznia 2011 (edytowany) wyglądają jakby całkowicie pozbawione były regulacji (względem wielkości głowy )czy to nie będzie problematyczne?BTW cały czas jestem otwarty na nowe propozycje Edytowano 17 stycznia 2011 przez RoRo Odpowiadając na post poprzednika bezpośrednio po nim nie ma sensu go cytować! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 17 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2011 W tej cenie warto popróbować z Philipsem model SHP5401 (otwarte)http://allegro.pl/philips-shp5401-sluchawk...1417124729.htmlA tak trochę rozszerzając zakres cen (czyli co najmniej do 100zł) to proponowałbym zamknięte KOSS UR-29 (regulacja głośności na kablu) lub lżejsze KOSS Ports-Prohttp://allegro.pl/sluchawki-koss-porta-pro...1410739204.htmlTe propozycje nie są może rewelacjami (czyli można znaleźć lepsze - ale niestety droższe słuchawki), ale w tym zakresie cenowym to niezłe słuchawki, warte wydanych pieniędzy. No i kupujesz nowe słuchawki na pełnej gwarancji producenta (z polskiej sieci dystrybucyjnej).Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateo66 Napisano 17 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2011 Ja ze swojej strony mogę polecić KOSS UR20http://allegro.pl/koss-ur-20-ur20-game-now...1403971639.htmlposiadam takie i długo na nich słuchałem uszy nie krwawią i grają jak za tą cenę nieźle Obecnie używam ich tylko do grania w csa Mają długi kabel, są bardzo wygodne, moim zdaniem bardziej od hd201,202 i to jest ich duży plus. Jeśli natomiast nie boisz się zainwestować w używki to na allegro można coś znaleść. Np: http://allegro.pl/sluchawki-bose-triport-o...1416339463.html lub http://allegro.pl/sluchawki-pioneer-se-m29...1406819869.htmlChodź słuchałem podobnych pioneerów i nie grają jakoś znacznie lepiej od koss. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 17 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2011 Pioneer nie... te słuchawki są naprawdę marnej jakosci. BOSE to sama przesyłka będzie ze 100-150zł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matias515 Napisano 18 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2011 Witam,Nie chcę zakładać nowego tematu, więc piszę tutaj. Podobnie jak kolega jjc szukam niedrogich słuchawek, tak w granicach 70zł.Moje 2 typy to SENNHEISER HD201 i HI-FI KOSS UR20.Które preferowalibyście? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateo66 Napisano 18 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2011 Obie propozycję pokazują troszkę inny dźwięk, więc jeśli masz możliwość to wybierz się do sklepu typu MM i posłuchaj a jak się nie da to mój typ to KOSS, nie to, że sam je posiadam ale uważam, że 201 grały słabo w porównaniu do choćby 202 co przy podobnej cenie je dyskwalifikuje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matias515 Napisano 18 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2011 Niestety nie mam takiej możliwości. Przeznaczenie słuchawek to głównie muzyka (różna,ale najczęściej jakaś clubowa,trance) i cs.Z tego co czytałem hd201 mają trochę słaby basik. Jak wypadają w porównaniu do kossy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateo66 Napisano 18 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2011 Kossy mają moim zdaniem lepszy basik i ogólnie są całkiem całkiem oczywiście jak na tą cene. Dla porówniania mam także sennheiser px-100-II do których się nie równają. Jeśli będą to Twoje pierwsze takie słuchawki to powinneś być zadowolony. Chodź ja takiej muzyki nie słucham więc ciężko mi powiedzieć jak się sprawdzą w twoim repertuarze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matias515 Napisano 18 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2011 Dzięki. Raczej się zdecyduję na te kossy. Przedtem używałem jakieś zwykłe za 25 zeta media tech i nic złego im zarzucić nie mogłem no może oprócz trwałości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateo66 Napisano 18 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2011 No to w takim porównaniu kossy powinny być dużo lepsze jak kupisz i przetestujesz napisz czy Ci się spodobały Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matias515 Napisano 24 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 24 stycznia 2011 Kupione Szału może nie ma, ale jak dla mnie są git. Nie żałuje wydanych pieniędzy. Są duże,wygodne i przyjemnie grają. pozdro Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts