bartadrenalina Napisano 31 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2011 Witam,szukam dobrych kolumn stereo z dopasowanym dobrze wzmacniaczem sprzęt ma być użytkowany w pokoju 30m2,cena jaką chce przeznaczyć to 5000zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 31 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2011 Masz jakieś preferencje brzmieniowe??? Jakiej muzyki słuchasz??? Mowa o nowym sprzęcie??? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartadrenalina Napisano 31 stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 31 stycznia 2011 (edytowany) Słucham muzyki klubowej i szukam nowy sprzęt:) Głównie chodzi mi o kolumny podłogowe i dobrze dobrany wzmacniacz. Edytowano 31 stycznia 2011 przez muzyczny_gość używaj funkcji "odpowiedz" (bez zbędnego cytowania) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 31 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2011 Co ze źródłem dźwięku? Komputer? Jeśli tak to jakie typy plików i jaka karta dźwiękowa?Co do samego zestawu, to jesli możesz się trochę szarpnąć to:Klipsch RF-82H/K HK980 lub Advance Acoustic MAP105jesli nie to po prostu mniejszy model kolumny RF-62. Do tego będziesz potrzebował kable, głośnikowe to zwykłe z miedzi beztlenowej 2x2,5mm starczy, ewentualnie 2x4mm. Co do podłączenia źródła to nie wiem, bo nie wiem co nim jest... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 31 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2011 a tu masz temat (tylko z ciut mniejszym metrażem) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartadrenalina Napisano 31 stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 31 stycznia 2011 (edytowany) Muza z kompa a za pomocą Dac magic http://sklep-albatros.pl/index.php?product...amp;prod_id=541 Edytowano 31 stycznia 2011 przez muzyczny_gość używaj funkcji "odpowiedz" (bez zbędnego cytowania) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 31 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2011 Ale co.. DAC + mp3 - tak ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartadrenalina Napisano 31 stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 31 stycznia 2011 (edytowany) TAK Edytowano 31 stycznia 2011 przez muzyczny_gość używaj funkcji "odpowiedz" (bez zbędnego cytowania) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 31 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2011 używaj funkcji "odpowiedz" (bez zbędnego cytowania)To rewelacji nie będzie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartadrenalina Napisano 31 stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 31 stycznia 2011 Cytat używaj funkcji "odpowiedz" (bez zbędnego cytowania)To rewelacji nie będzie. Dlaczego? Dac magic jest rodzajem wysokiej klasy karty dzwiękowej to tego posiadam konkretny kabel chord cobra Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 31 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2011 Ostatnia prośba o : używaj funkcji "odpowiedz" (bez zbędnego cytowania)Oczywiście,ze nie będzie z racji stratnego formatu jakim jest mp3, mp3 ma poobcinane tyle,ze DAC tego nie przywróci (bo od tego po prostu nie jest) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartadrenalina Napisano 31 stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 31 stycznia 2011 Przeczytaj sobie najpierw o nim dokładnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 31 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2011 Dac jest popularny, więc tym saym obiło mi się o uszy już co nie co, a czytanie nie wiele się tu da. Generalnie format mp3 powoduje - przez kompresję utratę dołu, środka i góry, oraz nagranie traci dynamikę i przejrzystość.Co teraz u Ciebie obecnie odtwarza muzykę ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartadrenalina Napisano 31 stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 31 stycznia 2011 Aktualnie posiadam na dzisiejszy dzień kolumny TonsiL-Zeus bez wzmacniacza bo ostatnio sprzedałem Ca Audio Topaz Sr 10 był za słaby a teraz zastanawiam się czy sprzedać zeusy czy poprostu kupić do nich dobry wzmak np yamaha as 700 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 31 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2011 Zdecydowanie sprzedaj... ZEUSy są delikatnie mówiąc nie najlepsze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartadrenalina Napisano 31 stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 31 stycznia 2011 A dlaczego? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 31 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2011 No to chyba dobrze,ze powstał temat tutaj.Przede wszystkim masz kolumny "prawie estradowe" no jakości to faktycznie w nich niestety nie ma.Jak kupisz lepszy sprzęt to złapiesz różnicę w mig, tylko problemem będą caly czas te nieszczęsne mp3.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartadrenalina Napisano 31 stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 31 stycznia 2011 Miałem podłączonego Daca i zauważyłem różnicę poprostu lepsza jakość a co może mam z niego zrezygnować tak? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 31 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2011 Chcesz wykorzystać ajkość tego DAca?okpodstawy:Znośne CDznośny wzmacniacz (względnie amplituner)oryginalne płyty CD (!!)jeżeli pliki to tylko format bezstratny (typu FLAC)i wtedy możemy rozmawiać..no i kolumny z przedziału jakość a nie priorytet - DB Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartadrenalina Napisano 31 stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 31 stycznia 2011 Może gdzie nie gdzie masz rację np z Zeusami ale kumpel ma tez Zeusy i on potrzebuje dobrego wzmaka chodzi głównie mu czy yamaha as 700 będzie dobry do tych kolumn on te kolumny chce przeznaczyć na imprezy itp więdz tutaj raczej się nie liczy jakość heh:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 31 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2011 Jak chce na imprezy to po co kupować nowy niezbyt mocny wzmak, niech kupi na allegro końcówkę mocy Sharp'a 8800 do tego jakis przedwzmacniacz i będzie mógł nagłaśniać całą okolicę Co do twojego zestawu. DAC jako źródło jest ok, ale te pliki powinienes stopniowo zamieniać na bezstratne (WAV, FLAC, APE) tzn. zacząć kupować płyty CD i zgrywać je (za pomocą Exact Audio Copy).Wymiana ZEUSów to mus jesli chodzi o odsłuch domowy, one są jeszcze gorsze od ALTUSów, a o tych drugich nie można w sumie nic dobrego powiedzieć... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 31 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2011 Za te pieniądze szkoda by mi było kupić taką Yamahę. Może jednak używany Sphinx Myth3 http://www.hifi.pl/gielda/wzmint1000/69667.phpZje tę Yamahę na śniadanie. A budowanie systemu na Zeusach, gdy się ma te pieniądze to pomysł jeszcze gorszy. Ale też niełatwo do takiego pomieszczenia kupić dobrze brzmiące kolumny. Nawet używane. Ale to zależy od wymagań, są tacy dla których Zeusy zagrają super Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 31 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2011 Popieram PacioMusisz ustalić sobie priorytet albo jakość albo moc kosztem jakości (=zeus) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartadrenalina Napisano 31 stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 31 stycznia 2011 Ja wiedziałem o tym że Zeusy nie mają dobrej jakości ale kupiłem je za grosze heh wiedz nic się nie stało.Teraz zamierzam je sprzedać i kupić dobry sprzęt do pokoju 30m2 zależy mi na dobrym basie i dobry cykaniu,przyszło mi na myśl ze może ten sprzęt będzie dobry co wy na to?http://audio.com.pl/testy/cambridge-audio-azur-740a:2http://audio.com.pl/testy/acoustic-energy-aelite-3:1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartadrenalina Napisano 31 stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 31 stycznia 2011 Warto? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts