kamil1114 Napisano 2 lutego 2011 Napisano 2 lutego 2011 WitamPar臋 miesi臋cy temu kupi艂em wzmacniacz Onkyo TX-SR607 i do tego 2 kolumny Klipsch Synergy F3. Gratis dosta艂em jeszcze g艂o艣nik centralny i dwa g艂o艣niki tylne. Kolumny przednie pod艂膮czy艂em kablem id膮cym po ziemi (kabel bardzo dobrej jako艣ci , gruby)Tydzie艅 temu stwierdzi艂em ,偶e pod艂膮cz臋 reszt臋 g艂o艣nik贸w w celu uzyskania d藕wi臋ku przestrzennego. Kable od g艂o艣nika centralnego i dw贸ch tylnych mam w 艣cianie (najta艅sze kable , s艂abej jako艣ci , takie mi deweloper wbudowa艂 w 艣cian臋).Dwie kolumny przednie graj膮 naprawd臋 bardzo dobrze , ale gdy tylko prze艂膮cz臋 wzmacniacz na 5.0 , 偶eby gra艂y wszystkie kolumny ,to d藕wi臋k w kolumnach przednich jest znacznie gorszy , a i reszta g艂o艣nik贸w (centralny i tylne) graj膮 bardzo cicho i jako艣膰 d藕wi臋ku mnie nie zadowala. Czym to mo偶e by膰 spowodowane ? Mo偶e tymi s艂abymi kablami , kt贸re s膮 w 艣cianie , mia艂by one a偶 taki wp艂yw na jako艣膰 d藕wi臋ku ? Czy mo偶e te g艂o艣niki tylne i centralny s膮 du偶o gorzej wykonane , albo wzmacniacz ma za ma艂膮 moc ?Prosz臋 o pomoc Odpisz, cytuj膮c
don Napisano 2 lutego 2011 Napisano 2 lutego 2011 kalibracja amplitunera si臋 k艂ania, ustawienia wzmocnie艅 i op贸藕nie艅 dla ka偶dego kana艂u, korektora odyssey Odpisz, cytuj膮c
kamil1114 Napisano 3 lutego 2011 Autor Napisano 3 lutego 2011 Kalibrowa艂em wzmacniacz dostarczonym do wzmacniacza mikrofonem i korzysta艂em z funkcji Audyssey ,zrobi艂em to zaraz po pod艂膮czeniu kolumn. Nic to nie pomog艂o. Ma kto艣 jakie艣 inne sugestie/porady ? Odpisz, cytuj膮c
don Napisano 3 lutego 2011 Napisano 3 lutego 2011 nie chodzi o to czy kalibrowa艂e艣 czy nie, tylko kalibracja jest niew艂a艣ciwawprowad藕 r臋czne poprawki - zw艂aszcza w zakresie odleg艂o艣ci kana艂贸w (dla front贸 najlepiej je zr贸wna膰 je艣li siedzisz w miar臋 po 艣rodku kolumn, mimo 偶e amplituner mo偶e je inaczej ustawi膰)spr贸buj wy艂膮czy膰 te偶 na pr贸b臋 audyssey Odpisz, cytuj膮c
kamil1114 Napisano 4 lutego 2011 Autor Napisano 4 lutego 2011 Wy艂膮czenie funkcji Audyssey nic nie pomog艂o.A zakres odleg艂o艣ci kana艂贸w to jest funkcja Sp Config we wzmacniaczu ? Je艣li tak , to we wzmacniaczu mam ustawione w Sp Config tak:LPFofLFE 100HzCenter 80HzSurr 60Hz Odpisz, cytuj膮c
don Napisano 4 lutego 2011 Napisano 4 lutego 2011 nie, odleg艂o艣ci by膰 mo偶e s膮 ukryte pod "speaker delay" lub podobnie brzmi膮cej nazwie Odpisz, cytuj膮c
Recommended Posts