Gość Napisano 3 lutego 2011 Udostępnij Napisano 3 lutego 2011 Witam,Planuję taki układ:Zastanawiam się teraz nad zakupem wzmacniacza, najchętniej takiego z radiem od razu. I najlepiej niezbyt dużego.Mógłby ktoś mi coś polecić?Pozdrawiam,Paweł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 3 lutego 2011 Udostępnij Napisano 3 lutego 2011 Może napisz ile chcesz na to wydać, jakie masz pomieszczenie, czy to ma być kino czy stereo??? Ten twój schemat raczej nie jest dobry, ale zobaczymy jak uzupełnisz post. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 lutego 2011 Udostępnij Napisano 3 lutego 2011 Szczerze mówiąc, jakiś limitów wydatkowych sobie nie ustaliłem. Nie mam pojęcia jakie są ceny.Wszystko poza odpowiednim wzmacniaczem mam (telewizor, głośniki, dekoder, playstation). Pomieszczenie, cóż - pokój 4,5x4,5m. Stereo czy kino - mógłbym prosić o dokładniejsze pytanie? Bo nie jestem pewien czy dobrze rozumiem, a nie chcę źle odpowiedzieć.Co jest złego w schemacie ? ;] Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 4 lutego 2011 Udostępnij Napisano 4 lutego 2011 Chodzi o to czy chcesz pełne kino z dźwiękiem przestrzennym 5.1 (pięć głośników + subwoofer), czy może klasyczne stereo 2.0 (dwa głośniki)??? Jakie masz obecnie głośniki???Co do tego budżetu to zarówno nowe wzmacniacze stereo jak i amplitunery kina startują od ~1100/1200zł, ale wiadomo, że jak się wyda więcej to i na jakości się to pozytywnie odbije. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 lutego 2011 Udostępnij Napisano 4 lutego 2011 Ok, update sprawy.Mam:Głośniki: Quadral SAM02, klasyczne stereo.Telewizor: Samsung ue26c400PlaystationDekoder UPCChcę to połączyć w taki sposób:Dekoder i Playstation podłączone przez HDMI do telewizora. Telewizor ma wyjście optyczne audio. I właśnie chciałbym, żeby to telewizor prowadził dźwięk do amplitunera. Powód - wygoda. To nie jest sprzęt dla audiofila, tylko dla osoby, która woli wygodę - przełączanie źródła na jednym pilocie (z hdmi1 na hdmi2 na pilocie od telewizora).Teraz problem polega na tym, że amplituner nie może być zbyt duży, bo ma stać w meblu (maks wymiary urządzenia 37cm x 35cm x 15cm (szerokość, głębokość, wysokość)). Mogła by to być mini-wieża stereo - tylko tu z kolei jest problem ze znalezieniem wieży z wejściem optycznym.Nie jestem ekspertem w tym temacie dlatego zasięgam opinii.Pozdrawiam,Paweł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts