Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam serdecznie,

tak jak wielu odwiedzających to forum przymierzam się do zakupu kina domowego, z którego byłbym w stanie wycisnąć najlepsze stereo.

Ze względów estetycznych, finansowych i ustalonego konsensusu rodzinnego w rachubę wchodzą jedynie male kolumny, dlatego też wstępnie wytypowałem dwie firmy, które spełniają powyższe kryteria a mianowicie jedna to KEF KHT 5005.2 druga Monitor Audio Radius.

Dlatego też chiałbym sie zapytać, czy jest ktoś w stanie mi doradzić, który zestaw głośników zagra lepiej muzycznie? W jakiej konfiguracji najlepiej brzmi każdy z zestawów? I oczywiście, jeśli ktoś posiada i użytkuje te kolumny, jakie są Państwa wrażenia, rady? A może warto rozważyć trzecią opcję ... jeśli, tak to jaką?

Dziękuję i Pozdrawiam
Napisano
Oj to bardzo ciężki wybór... raczej trudno będzie trafić kogoś, kto słyszał/porównywał te zestawy. Nie są popularne, bo ich cena nie jest zbyt atrakcyjna icon_wink.gif

Nie jestem pewien czy KEFy 5005 będą lepsze od 3005, który to model jest naprawdę bardzo, bardzo dobry. Słyszałem go w akcji i spełnia w 110% oczekiwania, które można względem nich mieć.
MA niestety nie słyszałem nigdy, ale opinie też są raczej pochlebne.

Także jak masz szansę to posłuchaj, jeśli nie ma takiej opcji to w ciemno (ostateczność) brałbym KEFa 3005SE.
Napisano
Hej ...

Rowniez mialem okazje posluchac ale obu zestawien i gdybym mial do siebie cos wpakowac to zdecydowalbym sie napewno na Monitor Audio do tego wszystkiego zawsze mozna sie troszke pospierac w kwestiach pienieznych heh ;D Ogolnie sa to glosniki lepiej zbalansowane od KEFa i nie sycza tak na gorze co czasami przeszkadza. Basik tez bardzo dobrej jakosci - troche lepszy niz w KEFie.

Generalnie jezeli chcialbys poznac szczegoly pisz smialo na priv - chetnie koledze pomoge icon_biggrin.gif

Pozdr.