Adriann Napisano 9 lutego 2011 Udostępnij Napisano 9 lutego 2011 WitamWłaśnie zastanawiam się nad zakupem używanego wzmacniacza stereo. Cena najlepiej ok.500zł, mogę dać więcej o ile sprzęt będzie tego wart. Aktualnie wyselekcjonowałem dwa modele - Marantz pm 68 i Harman/Kardon PM655Vxi. Skłaniałbym się bardziej ku Marantz, ale dostępność jest dość ograniczona, a ceny wysokie. Natomiast Harman/Kardon jest za 400zł na allegro klik. Moje preferencje muzyczne to: deep, minimal, tech house, techno. Zależy mi na czystym, dynamicznym brzmieniu, bez koloryzacji ze strony wzmacniacza. Jak myślicie, H/K będzie dobrym wyborem w tej cenie ? Czy lepiej polować na Marantz'a ? Z góry dziękuję za wypowiedzi ! Pozdrawiam.EDIT: Może jakiś mod poprawić tytuł ? Dziękuję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adriann Napisano 10 lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 10 lutego 2011 Pozwolę sobie odświeżyć posta Myślicie, że Marantz PM 7001 byłby dobrym wyborem ? I czym różni się od PM 7000 ? Link do aukcji, która byłbym zainteresowany : link Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 10 lutego 2011 Udostępnij Napisano 10 lutego 2011 Marantz robi naprawdę niezłe niedrogie odtwarzacze, ale wzmacniacze już im tak dobrze nie wychodzą. Nie najgorszy może wzmacniaczyk ten PM 7001. Różnice w stosunku do 7000 raczej kosmetyczno-marketingowe, moim zdaniem nie warte drążenia tematu, chyba że ktoś sądzi inaczej? Można oczywiście za takie pieniądze kupić lepiej brzmiący wzmacniacz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adriann Napisano 10 lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 10 lutego 2011 Klamka zapadła, kupiłem PM7000 z innej aukcji. Mam nadzieję, że nie będę rozczarowany. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 10 lutego 2011 Udostępnij Napisano 10 lutego 2011 Może będzie całkiem fajnie grało. Przejrzyste, energetyczne kolumny i ciepło grający wzmacniacz mogą się nieźle uzupełnić.Jeśli już posłuchasz i wyciągniesz wnioski możesz tu napisać jak całość brzmi. Ja z ciekawością przeczytam. Powodzenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adriann Napisano 10 lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 10 lutego 2011 Wzmacniacz będzie u mnie dopiero pod koniec następnego tygodnia (jedzie z UK), ale dam znać jak razem to współpracuje Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 10 lutego 2011 Udostępnij Napisano 10 lutego 2011 zagra pm68 i 7000 to konstrukcyjnie to samo , inna twarz tylko. tak samo było z pm 7200 /8000 i chyba pm78 . 7001 to inna konstrukcja , słabsza , nie słuchałem wiec o walorach dźwiękowych nie napiszę. W ogóle ta seria jest w miarę uniwersalna , grają w zasadzie każdą muzykę . M Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts