Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam
Właśnie zastanawiam się nad zakupem używanego wzmacniacza stereo. Cena najlepiej ok.500zł, mogę dać więcej o ile sprzęt będzie tego wart. Aktualnie wyselekcjonowałem dwa modele - Marantz pm 68 i Harman/Kardon PM655Vxi. Skłaniałbym się bardziej ku Marantz, ale dostępność jest dość ograniczona, a ceny wysokie. Natomiast Harman/Kardon jest za 400zł na allegro klik. Moje preferencje muzyczne to: deep, minimal, tech house, techno. Zależy mi na czystym, dynamicznym brzmieniu, bez koloryzacji ze strony wzmacniacza. Jak myślicie, H/K będzie dobrym wyborem w tej cenie ? Czy lepiej polować na Marantz'a ? Z góry dziękuję za wypowiedzi ! Pozdrawiam.

EDIT: Może jakiś mod poprawić tytuł icon_smile.gif ? Dziękuję.
Napisano
Marantz robi naprawdę niezłe niedrogie odtwarzacze, ale wzmacniacze już im tak dobrze nie wychodzą. Nie najgorszy może wzmacniaczyk ten PM 7001. Różnice w stosunku do 7000 raczej kosmetyczno-marketingowe, moim zdaniem nie warte drążenia tematu, chyba że ktoś sądzi inaczej? Można oczywiście za takie pieniądze kupić lepiej brzmiący wzmacniacz.
Napisano
Może będzie całkiem fajnie grało. Przejrzyste, energetyczne kolumny i ciepło grający wzmacniacz mogą się nieźle uzupełnić.
Jeśli już posłuchasz i wyciągniesz wnioski możesz tu napisać jak całość brzmi. Ja z ciekawością przeczytam. Powodzenia.
Napisano
zagra icon_smile.gif
pm68 i 7000 to konstrukcyjnie to samo , inna twarz tylko. tak samo było z pm 7200 /8000 i chyba pm78 . 7001 to inna konstrukcja , słabsza , nie słuchałem wiec o walorach dźwiękowych nie napiszę. W ogóle ta seria jest w miarę uniwersalna , grają w zasadzie każdą muzykę .

M