Filozofikus Napisano 8 listopada 2007 Udostępnij Napisano 8 listopada 2007 Witajcie,swego czasu wpadło w moje ręce kilka krążków tego typu, choćby te zamieszczone w AUDIO.Czy ktoś z Was wie, gdzie można nabyć podobne dzieła?Czy trzeba do każdej z audiofilskich wytwórni zwracać się osobiście?Czy jest może gdzieś jakaś strona internetowa, która poświęcona jest (po części choćby) tej tematyce?Czy ktoś ma może dostęp do krążków, które wydawane są np. z niemieckimi lub anglojęzycznymi czasopismami o tematyce audiofilskiej? Chętnie skorzystam z Waszego doświadczenia w tej materii.Pozdrawiam Odpowiedzi mogą też być na PW. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hybyrd83 Napisano 8 listopada 2007 Udostępnij Napisano 8 listopada 2007 Polecam polski sklep:www.ccd.plpo wpisaniu hasla sampler w wyszukiwarce wyskoczy Tobie chyba ze 100 pozycji roznych wytworni mozna rowniez bezposrednio na stronach wydawnictw:www.linn.co.uk przyklad: http://www.linnrecords.com/recording-super...-3-sampler.aspxlub np: www.naim.co.ukpozdrhybryd Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hybyrd83 Napisano 8 listopada 2007 Udostępnij Napisano 8 listopada 2007 Przypomnial mi sie jeszcze jeden sklep godny polecenia:http://multikulti.com/go/_search/full_sear...y_words=samplerKilka razy na allegro widzialem samplery Naima w granicach 35-45 zl. pozdrhybryd Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 8 listopada 2007 Udostępnij Napisano 8 listopada 2007 Swego czasu odwiedzając naszego zachodniego sąsiada w "zwykłych" sklepach płytowych udało mi się nabyć w bardzo rozsądnej cenie kilka samplerów. M.in. z wytwórni Blue Note...Niestety historia ta ma smutny ciąg dalszy... gdyż przesłuchawszy je odczułem imperatyw, by nabyć kilka "pełnych" płytek wykonawców słuchanych na samplerach. Niestyty ceny ich płyt promocyjne już nie były... Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hybyrd83 Napisano 9 listopada 2007 Udostępnij Napisano 9 listopada 2007 Nie wiem czy znasz ta promocje, co prawda jest juz od dluzszego czasu. Jesli nie masz tych plyt to warto kupic, ceny atrakcyjne. http://www.hi-fi.com.pl/promocjasampler.php4poza tym w nowym HFM ma byc dolaczona ciekawa plytka. Mam niestety tylko kopie, ale z checia zakupie oryginaly samplerkow:Sampler Manger - test - CdSampler Burmester reference Cd I / CD IIPodobno tez jest kilka ciekawych plytek testowych wydanych przez producentow kolumn, niestety sa rownie ciezko dostepne jak wymienione powyzej. HFM dolaczyl kiedys plytke Audio Physic, jest nawet ciekawa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filozofikus Napisano 13 listopada 2007 Autor Udostępnij Napisano 13 listopada 2007 Cytat Polecam polski sklep:www.ccd.plpo wpisaniu hasla sampler w wyszukiwarce wyskoczy Tobie chyba ze 100 pozycji roznych wytworni mozna rowniez bezposrednio na stronach wydawnictw:www.linn.co.uk przyklad: http://www.linnrecords.com/recording-super...-3-sampler.aspxlub np: www.naim.co.ukpozdrhybryd Dzięki Tak się składa, że Linn i Naim są już w mojej kolekcji, natomiast zaproponowany przez Ciebie sklep zaraz odwiedzę.Ciekaw jestem jakie mają propozycje.Czas przygotować więc portfel Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filozofikus Napisano 13 listopada 2007 Autor Udostępnij Napisano 13 listopada 2007 Cytat Nie wiem czy znasz ta promocje, co prawda jest juz od dluzszego czasu. Jesli nie masz tych plyt to warto kupic, ceny atrakcyjne. http://www.hi-fi.com.pl/promocjasampler.php4poza tym w nowym HFM ma byc dolaczona ciekawa plytka. Mam niestety tylko kopie, ale z checia zakupie oryginaly samplerkow:Sampler Manger - test - CdSampler Burmester reference Cd I / CD IIPodobno tez jest kilka ciekawych plytek testowych wydanych przez producentow kolumn, niestety sa rownie ciezko dostepne jak wymienione powyzej. HFM dolaczyl kiedys plytke Audio Physic, jest nawet ciekawa. Dzięki za wskazówki.Właśnie zamówiłem online aktualny nr HFiM z cd i jednym krążkiem archiwalnym, którego mi brakowało Niestety nie posiadam płyt Mangera i Burmestera, może się jakoś wymienimy?W zamian mogę zaproponować krążek mbl "folk&blues emotions" i "Dysk do optymalizacji systemu" firmy Isotek.Proszę o kontakt Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hybyrd83 Napisano 13 listopada 2007 Udostępnij Napisano 13 listopada 2007 Mam jeszcze kilka innych ciekawych samplerkow. Obecnie jestem troche zabiegany. Jak znajde czas wysle Ci liste samplerow na priv. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 13 listopada 2007 Udostępnij Napisano 13 listopada 2007 Listopad to wysyp płytek z czasopismami.Pewnie to z okazji Audio Show.Płytkę mamy z Audio ,nawet dwie na drugiej mamy testy , z Hi-fi i Muzyką oraz z Hi-Fi Choice sampler naim nr 6. Niestety mnie wkurzyli okładka w następnym numerze to zwykłe cwaniactwo.Pierwsze tak zrobiło Hi-Fi i Muzyka podobno dla dobra czytelników aby Ci nie musieli jeszcze miesiąc czekać na płytę.Mam nadzieję że ta "zaraza" nie przejdzie na Audio. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Napisano 14 listopada 2007 Udostępnij Napisano 14 listopada 2007 I jakie są te płyty z "Audio? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 listopada 2007 Udostępnij Napisano 14 listopada 2007 Cytat I jakie są te płyty z "Audio? Kup Audio i napisz co sądzisz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 listopada 2007 Udostępnij Napisano 14 listopada 2007 Cytat Listopad to wysyp płytek z czasopismami.Pewnie to z okazji Audio Show.Płytkę mamy z Audio ,nawet dwie na drugiej mamy testy , z Hi-fi i Muzyką oraz z Hi-Fi Choice sampler naim nr 6. Niestety mnie wkurzyli okładka w następnym numerze to zwykłe cwaniactwo.Pierwsze tak zrobiło Hi-Fi i Muzyka podobno dla dobra czytelników aby Ci nie musieli jeszcze miesiąc czekać na płytę.Mam nadzieję że ta "zaraza" nie przejdzie na Audio. Też mam taką nadzieję, przekażę "górze" Słuchałeś już tej płytki z Audio? Co myślisz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 15 listopada 2007 Udostępnij Napisano 15 listopada 2007 Kah!Ja słuchałem! (zresztą, jak wszystkie płytki dodawane przez Audio do tej pory)Chcesz, bym się podzielił wrażeniami???Cóż, absolutnie subiektywne wrażenia mam lekko ambiwalentne!Najpierw pochwały...Z jednej strony płyta podobała mi się! Ciekawe utwory 1, 2, 3 i ostatni (bodajże 6 - nie mam płytki przy sobie - praca ) Świetna i przezabawna muzyka...Dżwięk dobry, a niekiedy nawet bardzo dobry - na kilku utworach moje Thiele zaprezentowały obłędną szerokość sceny dźwiękowej. Z wybudowaniem sceny w głąb było nieco gorzej!No i zastrzeżenia...Przede wszystkim tak olbrzymia rozpiętość repertuaru i jego klimatów niestety nie pozwoli, by płytka zbyt często lądowała w kieszeni odtwarzacza.Track z muzyką poważną - stosunkowo selektywnie nagrany kawałek, a pomimo tego brak potęgi brzmienia. Utwór w warstwie muzycznej, też mnie osobiście nie zachwycił. Czego brakowało - informacji dotyczących wszystkich muzyków biorących udział w nagraniu, instrumentarium oraz opisów sposobu dokonania nagrania.Można byłoby to zmienić chociażby zamieszczając opis w pliku do pobrania ze strony "Audio"Płyta też mogłaby być dłuższa... Zdaje się, że na płyce zostało jeszcze sporo wolnego miejsca...Reasumując - z dotychczas wydanych płytek - jedna z lepszych. Niemniej dobór repertuaru przypadkowy, co spowoduje, iż płyta ta podzieli los innych samplerów, używanych jedynie okazyjnie...Szkoda!Pozdrawiam i, mimo wszystko, składam Redakcji gratulacje - jest nieźle, a mam nadzieję, iż będzie lepiej... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 15 listopada 2007 Udostępnij Napisano 15 listopada 2007 Niestety dla mnie ,jeszcze czekam na mój numer Audio.Prenumerata!!! Dobrze że Audio mogę za friko poczytać na komputerze.Inne czasopisma tak nie rozpieszczają swoich prenumeratorów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Napisano 15 listopada 2007 Udostępnij Napisano 15 listopada 2007 KahUdało mi się dostać "Audio", ale płytka testowa jest taka sobie. Uważam, że najlepszy jest pierwszy i ostatni utwór, reszt ajest dodana trochę jakby na siłę. Za często nie będę jej raczej słuchał, choć co do jakości nagrania nie mam większych zastrzeżeń. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 listopada 2007 Udostępnij Napisano 16 listopada 2007 Bert i White.Noszę ją ze sobą do domu od tygodnia ponad i wciąż jeszcze nie została przesłuchana Ale myślę, po tym weekendzie będę mieć coś do powiedzenia w tej kwestii Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 listopada 2007 Udostępnij Napisano 16 listopada 2007 Cytat Niestety dla mnie ,jeszcze czekam na mój numer Audio.Prenumerata!!! Dobrze że Audio mogę za friko poczytać na komputerze.Inne czasopisma tak nie rozpieszczają swoich prenumeratorów. Na prenumeratę nie ma wpływu ani redakcja "papierowego" Audio ani redakcja online. Głos Twój został przekazany do osób, które bezpośrednio się nią zajmują. Podobno ma być lepiej. A e-wydanie Audio z tego co wiem to nawet do ściągnięcia nim gazeta trafi do kiosków. No i dla prenumeratorów papierowego wydania - gratis. Nice Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 20 listopada 2007 Udostępnij Napisano 20 listopada 2007 Cytat Bert i White.Noszę ją ze sobą do domu od tygodnia ponad i wciąż jeszcze nie została przesłuchana Ale myślę, po tym weekendzie będę mieć coś do powiedzenia w tej kwestii Kah!Ja się przypominam i nie odpuszczę Ci... Naprawdę ciekaw jestem Twojej opinii!A na koniec mała dykteryjka...W piątek w ubiegłym tygodniu gościło u mnie kilku zaprzyjaźnionych "audiolubów"... Część zdjęć z imprezki w temacie "Wasze systemy".I okazało się, iż w jednym miejscu i jednym czasie znajdują się 4 samplere z ostatniego Audio...Co więcej sampler ten przynajmniej kilkukrotnie gościł w napędzie odtwarzacza... I wcale się nie zdziwiłem, że odsłuchiwane były utwory 1,2 i 6 A dodam, iż ja osobiście, jako gospodarz, nie "rządziłem" repertuarem...Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 listopada 2007 Udostępnij Napisano 21 listopada 2007 Tak, tak Muszę ją tylko gdzieś znaleźć w domu i pamiętać, żeby w końcu przesłuchać Jestem od dłuższego czasu pod dużym wrażeniem portalu lastfm.pl i to mnie pochłania bez reszty, słucham tylko tego i co mnie dziwi najbardziej ... ostatnio muzyki o tagach dub lub ragga Może to przez te szarówkę?W odstawkę poszły CD i mp3.Więcej o last.fm piszę w Audiofil tez człowiek.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hybyrd83 Napisano 21 listopada 2007 Udostępnij Napisano 21 listopada 2007 Jakie sa wasze opinie na temat samplera Reference Recordings - "Tutti !" ?Mnie bardzo spodobala sie realizacja. Najwieksze wrazenie robi chyba dynamika i potega najnizszych zakresow orkiestry.Niestety mi osobiscie material nie podchodzi W muzyce klasycznej mam swoich ulubionych wykonawcow, na plycie moglem znalezc tylko dwie pozycje Mozart, Vivaldi - w ciekawych aranzacjach. Przyznam szczerze, ze skusilbym sie na plytki (Vivaldi,Mozart) wydawnictwa Reference Recordings, musze sie za nimi rozgladnac. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 21 listopada 2007 Udostępnij Napisano 21 listopada 2007 Jak Ci nie wstyd...Na forum zachwalać płytkę konkurencji... Ale nie sposób przyznać Ci racji...Dynamika - powalająca z nóg, potęga kotłów, kontrabasów itp. - zdumiewająca...Żałuję bardzo, iz większośc moich płyt z muzyką poważną nie jest tak nagrana W porównaniu z płytą RR samplerek "Audio" wypada niestety nieco blado, o czym chyba już pisałem...Ale niech zdrowa krytyka będzie napędem ku poprawie...Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hybyrd83 Napisano 22 listopada 2007 Udostępnij Napisano 22 listopada 2007 Bert,Znam tylko jeszcze jedna plyte (wlasciwie utwor) z rownie dobra realizacja (dynamika, powietrze ...). Jest to utwor 8 (Vaclav Nelhybel) z samplera Burmester Reference CD II. Gdzie dorwac cala plytke ? Zapomnialem dodac jeszcze o:Manger Sampler (Musik wie von einem anderen Stern), utwor --> The Ozone Percussion Group / Jazz Variants, sluchalismy ten utworek jako testowy na ostatnim spotkaniu w Żaganiu. Z tym, ze to juz nie jest muzyka klasyczna. Co do klasyki moge polecic:Connecticut Early Music Festival, Igor Kipnis - A.Vivaldi: The Four Seasons Jeszcze nie slyszlem lepszej realizacji "czterech por roku" ! Super makro/mikrodynamika, powietrze, barwa instrumentow (w tym wykonaniu - wiekowych!) poza tym bardzo ciekawa interpretacja, taka nietypowa - podoba mi sie bardziej niz standardowe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 22 listopada 2007 Udostępnij Napisano 22 listopada 2007 Co do "Czterech pór roku"...Kolega Adamk. z Zielonej Góry jakis czas temu, bodajże po jednej z sesji "Lubuskich odsłuchów" zostawił płyte JVC (XRCD) z nagraniami tego utworu wykonanymi na Stradivariusie. Wykonanie - muzycznie poprawne i bez rewelacji (nawet nie zapamiętałem wykonawcy), za to nagranie - palce lizać... Moje ulubione wykonanie - Nigel'a Kennedy'ego, przy tamtym, brzmiało płasko, jak talerz...Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hybyrd83 Napisano 22 listopada 2007 Udostępnij Napisano 22 listopada 2007 Bert,moglbys podac pelne info o plytce ? Co do Nigel'a Kennedy'ego nigdy nie moglem go sluchac, bo wlasnie zawsze wydawal mi sie plaski i bez dynamiki, niezaleznie od plyty. Jakis czas temu brat przyniosl jego BOX, zapuscilismy no i jakos gralo. Jednak jak zmienilismy plytki na opisane powyzej, juz nie bylo watpliwosci. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 22 listopada 2007 Udostępnij Napisano 22 listopada 2007 Tomaszu!Z wielką ochotą spełnię Twą prośbę, niemniej będziesz skazany na odrobinę oczekiwania, albowiem uczynię to dopiero po powrocie z pracy... Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts