Oszin Napisano 1 kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2011 Witam Was Zamierzam kupić kino jak w temacie.Pokój jest ok 16 m2, kanapa umieszczona centralnie na przeciwko telewizora, generalnie nie będzie problemem umieszczenia kolumn w odpowiednich miejscach (głośnik centralny będzie trochę za wysoko ok 140-160 cm od podłoża, ale myślę że to nie będzie wielki problem.Głównie będzie służyć do oglądania filmów, okazjonalnie także do słuchania muzyki.Zastanawiam się nad kilkoma opcjami (nie miałem okazji posłuchać tych zestawień, ale w najbliższej przyszłości mam zamiar to zrobić)1) Amplituner - Denon 19112) kolumny:a) Magnat Supreme: 1000, 200 surround i centralny C250b) JAMO S426 HCS3 + SUB2103) Blue ray - zależy mi głównie na DLNA. Tutaj zastanawiałem się pomiędzy:a) Sony S480b) Denon DBP-1611UD (choć raczej nie zmieszczę się w założonym budżecie)Co sądzicie o takich zestawach? Ew co byście w nich zmienili? Jakie kable do tego dobrać? Czy np zwykłe kable głośnikowe z marketu o śr 1 mm2 wystarczą?Z góry dzięki za pomoc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dividex Napisano 2 kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2011 Cytat 1) Amplituner - Denon 19112) kolumny:a) Magnat Supreme: 1000, 200 surround i centralny C250b) JAMO S426 HCS3 + SUB2103) Blue ray - zależy mi głównie na DLNA. Tutaj zastanawiałem się pomiędzy:a) Sony S480b) Denon DBP-1611UD (choć raczej nie zmieszczę się w założonym budżecie)Z góry dzięki za pomoc Ja tam się może nie znam za bardzo i jestem laikiem, ale kupiłem denona 1911 i jestem bardzo zadowolony, używam wraz z monitor audio bx5, mi wystarcza. Co do blue raya to na razie używam konsoli PS3, ale planuje zmienić na DBP 1611ud. Sęk w tym, że od grudnia czy listopada tych odtwarzaczy nie ma w naszym kraju i wszystkie salony i przedstawiciele Horna czekają na dostawę. Ponoć płyną statkami i mają być na początku kwietnia. Czy tak będzie zobaczymy Tylko nie kupuj w salonie denona, bo u nich strasznie się przepłaca. Są inne firmy, które są powiązani z Hornem i mają sprzęt Denona znacznie tańszy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oszin Napisano 4 kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 4 kwietnia 2011 Słyszałem właśnie że jest z tym 1611UD problem, i że nie spodziewają się dużej ilości sztuk w Polsce w kwietniu. Może uda mi się jakąś kupić jednak. Choć nie ukrywam, że kwota za niego (ok 2000) jest dość spora jak na mój budżet i z tego powodu zacząłem się też zastanawiać nad jakimś zestawem alternatywnym.Póki co nie mam jednak faworyta. Za dużo informacji jak dla mnie na początek, a niestety dopiero stawiam pierwsze kroki i jeszcze sporo wiedzy w tym temacie mi brakuje... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viszuL Napisano 5 kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 5 kwietnia 2011 A może zamiast takiego BLUE RAY spróbować czegoś co się nazywa odtwarzaczem multimedialnym ? Bezpośrednio z laptopa możemy odtwarzać filmy na telewizorze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oszin Napisano 6 kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2011 (edytowany) To ma sens jeżeli sprzęt komputerowy jest w tym samym pomieszczeniu co TV. Nie mam za bardzo ochoty ciągnąć kabli przez całe mieszkanie... Już nie mówiąc iż nie mam czytnika blue ray w komputerze póki co. Edytowano 6 kwietnia 2011 przez RoRo Odpowiadając na post poprzednika bezpośrednio po nim nie ma sensu go cytować! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viszuL Napisano 12 kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2011 Ale urządzenie DP1 działa radiowo, Wi-Fi więc nie musisz się martwić o kable koszt tego urządzenia to od 449,00 - 458,00 PLN Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darko Napisano 12 kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2011 Czy możesz coś więcej napisać o tym odtwarzaczu multimedialnym? Jak sprawa wygląda z odtwarzaniem filmów przez USB? Czy można odtwarzacz na nim bezpośrednio z Pendriva? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oszin Napisano 13 kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2011 Może najlepiej podaj konkretny model? Jak wygląda odtwarzanie formatu blue rayowych przez takie urządzenie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viszuL Napisano 23 kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2011 Tak DP1 ma Port USB , posiada również gniazdo HDMI. Co do USB urządzenie ma wgrane menu w którym możemy przeglądać katalogi na połączonym pen drive lub innym urządzeniu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts